FROM THE RESOURCE-BASED VIEW TO DYNAMIC CAPACITIES: the Subway case
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2023 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios |
Texto Completo: | https://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/7456 |
Resumo: | This research identifies the sources of competitive advantage of a leading company in the fast food sector. The authors identify 11 strategic resources as well as dynamic capabilities focused on the perception of market changes, product development, processes and technology. After highlighting several changes that have occurred throughout fast-food history and the adaptive movements of the major chains, the authors qualify it as a moderately dynamic market. It is concluded that in order to achieve lasting success in this segment, not only the possession of strategic resources is required, as the development of dynamic capabilities which allow companies to adapt to market dynamics is also deemed necessary. |
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FROM THE RESOURCE-BASED VIEW TO DYNAMIC CAPACITIES: the Subway caseDE VBR A CAPACIDADES DINÁMICAS EN FRANQUICIAS: El caso SubwayDA VBR ÀS CAPACIDADES DINÂMICAS NO FRANCHISING: o Caso Subwayfast-foodfranchisingcapacidades dinâmicasSubwayVisão Baseada em Recursosfast-foodfranchisingdynamic capabilitiesSubwayResource Based Viewcomida rápidafranquiciascapacidades dinámicasSubwayVisión basada en recursosThis research identifies the sources of competitive advantage of a leading company in the fast food sector. The authors identify 11 strategic resources as well as dynamic capabilities focused on the perception of market changes, product development, processes and technology. After highlighting several changes that have occurred throughout fast-food history and the adaptive movements of the major chains, the authors qualify it as a moderately dynamic market. It is concluded that in order to achieve lasting success in this segment, not only the possession of strategic resources is required, as the development of dynamic capabilities which allow companies to adapt to market dynamics is also deemed necessary.Este artículo identifica las fuentes de ventaja competitiva de una empresa líder en el segmento de comida rápida. Se identificaron 11 recursos estratégicos, además de capacidades dinámicas enfocadas en la percepción de los cambios del mercado, desarrollo de productos, procesos y tecnología. Los autores califican el mercado como moderadamente dinámico. Se concluye que obtener un éxito duradero en este segmento requiere no sólo la posesión de recursos estratégicos, sino también el desarrollo de capacidades dinámicas sostenidas en la interacción entre las partes interesadas, la estructura organizativa y las asignaciones de roles en la red y el desarrollo de innovaciones en procesos, productos y tecnología. Este artigo identifica as fontes de vantagem competitiva de uma empresa líder no segmento de fast-food. Foram identificados 11 recursos estratégicos, além de capacidades dinâmicas voltadas à percepção das mudanças de mercado, desenvolvimento de produto, processos e tecnologia. Os autores qualificam o mercado como moderadamente dinâmico. Conclui-se que a obtenção de um sucesso duradouro neste segmento exige não apenas a posse de recursos estratégicos, como também o desenvolvimento de capacidades dinâmicas sustentadas na interação entre os stakeholders na estrutura de organização e atribuições de papéis na rede e no desenvolvimento de inovações em processos, produtos e tecnologia.Universidade do Sul de Santa Catarina2023-02-06info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/745610.59306/reen.v14e320211-27Revista Eletrônica de Estratégia & Negócios; v. 14 n. 3 (2021); 1-271984-33721984-3372reponame:Revista Eletrônica de Estratégia e Negóciosinstname:Universidade do Sul de SC (UNISUL)instacron:UNISULporhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/7456/12269Copyright (c) 2023 Revista Eletrônica de Estratégia & Negócioshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessGalvão, João Victor da FonsecaSilva Junior, Antonio Francisco de Almeida da2023-05-05T00:06:34Zoai:portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br:article/7456Revistahttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeNPRIhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/oaiterezinha.angeloni@unisul.br||ademar.unisul@gmail.com1984-33721984-3372opendoar:2023-05-05T00:06:34Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios - Universidade do Sul de SC (UNISUL)false |
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