Nutritive value of beer yeast for Eratiris capitata (Diptera, Tephritidae)

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Cocareli, Neuza Maria
Data de Publicação: 1988
Outros Autores: Ferro, Maria Inês T. [UNESP], Zucoloto, Fernando S.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da UNESP
Texto Completo: http://dx.doi.org/10.1590/S0101-81751988000200009
http://hdl.handle.net/11449/211314
Resumo: Investigations of food requirements were carried out to determine the minimum amount of beer yeast needed to produce the best development of Ceratitis capitata. Variations in pupation time, emergence time, pupation percentage, emergence percentage, and ovarian development were directly related to increased amounts of beer yeast in the diet. Results indicate that the appropriate range of beer yeast is about 4.0 to 4.5 g/150 ml of diet.
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spelling Nutritive value of beer yeast for Eratiris capitata (Diptera, Tephritidae)Investigations of food requirements were carried out to determine the minimum amount of beer yeast needed to produce the best development of Ceratitis capitata. Variations in pupation time, emergence time, pupation percentage, emergence percentage, and ovarian development were directly related to increased amounts of beer yeast in the diet. Results indicate that the appropriate range of beer yeast is about 4.0 to 4.5 g/150 ml of diet.Foram feitas investigações sobre os requisitos alimentares de Ceratitis capitata para determinar a quantidade mínima de levedura de cerveja necessária para assegurar o bom desenvolvimento dessa mosca. As variações de tempo de empupação, tempo de emergência, porcentagem de empupação e desenvolvimento ovariano estão diretamente relacionadas às quantidades aumentadas de levedura de cerveja na dieta. Os resultados indicam que o intervalo apropriado para a levedura é de 4,0 a 4,5 g/150 ml de meio.Universidade de São Paulo, Faculdade de Filosofia, Ciências e Letras de Ribeirão PretoUniversidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias de JaboticabalUniversidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias de JaboticabalSociedade Brasileira de ZoologiaUniversidade de São Paulo (USP)Universidade Estadual Paulista (Unesp)Cocareli, Neuza MariaFerro, Maria Inês T. [UNESP]Zucoloto, Fernando S.2021-07-14T10:22:30Z2021-07-14T10:22:30Z1988info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article253-259application/pdfhttp://dx.doi.org/10.1590/S0101-81751988000200009Revista Brasileira de Zoologia. Curitiba, PR, Brazil: Sociedade Brasileira de Zoologia, v. 5, n. 2, p. 253-259, 1988.0101-8175http://hdl.handle.net/11449/21131410.1590/S0101-81751988000200009S0101-81751988000200009S0101-81751988000200009.pdfSciELOreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPengRevista Brasileira de Zoologiainfo:eu-repo/semantics/openAccess2024-01-28T06:46:01Zoai:repositorio.unesp.br:11449/211314Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-06T00:07:37.779424Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false
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