Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Costa, Fabio Calheiros [UNESP]
Data de Publicação: 2013
Tipo de documento: Trabalho de conclusão de curso
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da UNESP
Texto Completo: http://hdl.handle.net/11449/118764
Resumo: The knowledge currently stands as one of the intangible assets of fundamental importance in the competitive market in which it is organizations. Knowledge management has become mandatory in the competitive environment of today, as a tool to systematize knowledge within the organization. Underscoring the importance of this management process, this thesis aimed to identify possible problems and generate recommendations for improving the performance of Knowledge Management. The objective was achieved by conducting the analysis of a case study of a fast-food franchise through a case study in the ground plan of all the franchise restaurants. For the preparation of the case study was required to respect a theoretical review on the introduction of the concepts of knowledge management in fast-food restaurants, in addition to reviewing the theory on the concepts of organizational learning and on Standardization. When finalizing the theoretical review and analyze the case study was proposed recommendations and highlight difficulties and good practice found in the analyzed organization, and procedures for demonstrating the success of knowledge management in organizations
id UNSP_5c03d44adf01dc96c05c99dc40b6431f
oai_identifier_str oai:repositorio.unesp.br:11449/118764
network_acronym_str UNSP
network_name_str Repositório Institucional da UNESP
repository_id_str 2946
spelling Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-FoodGestão do conhecimentoAprendizagem organizacionalFranquias (Comercio varejista)Knowledge managementThe knowledge currently stands as one of the intangible assets of fundamental importance in the competitive market in which it is organizations. Knowledge management has become mandatory in the competitive environment of today, as a tool to systematize knowledge within the organization. Underscoring the importance of this management process, this thesis aimed to identify possible problems and generate recommendations for improving the performance of Knowledge Management. The objective was achieved by conducting the analysis of a case study of a fast-food franchise through a case study in the ground plan of all the franchise restaurants. For the preparation of the case study was required to respect a theoretical review on the introduction of the concepts of knowledge management in fast-food restaurants, in addition to reviewing the theory on the concepts of organizational learning and on Standardization. When finalizing the theoretical review and analyze the case study was proposed recommendations and highlight difficulties and good practice found in the analyzed organization, and procedures for demonstrating the success of knowledge management in organizationsO conhecimento atualmente encontra-se como um dos ativos intangíveis de fundamental importância no mercado competitivo em que se encontram as organizações. A Gestão do Conhecimento tornou-se obrigatória no ambiente competitivo dos dias atuais, como ferramenta para sistematizar o conhecimento dentro da organização. Ressaltando a importância desse processo de gestão, essa trabalho teve como objetivo identificar a possíveis dificuldades e gerar recomendações para um melhor desempenho da Gestão do Conhecimento. O objetivo foi atingido através da realização da analise de um estudo de caso uma rede de franquias fast-food por meio de um estudo de caso no plano de chão de todos os restaurantes da franquia. Para a elaboração do estudo de caso foi necessária uma revisão teórica à respeito sobre a introdução dos conceitos da Gestão do Conhecimento em restaurantes fast-food, além de revisar a teoria sobre os conceitos de Aprendizagem Organizacional e sobre Padronização. Ao finalizar a revisão teórica e analisar o estudo de caso foi possível propor recomendações e destacar dificuldades e boas práticas observadas na organização analisada, além de demonstrar procedimentos para o sucesso da Gestão do Conhecimento em organizaçõesUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Oliveira, Otávio José de [UNESP]Universidade Estadual Paulista (Unesp)Costa, Fabio Calheiros [UNESP]2015-03-23T15:12:48Z2015-03-23T15:12:48Z2013-11-10info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis55 f.application/pdfCOSTA, Fabio Calheiros. Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food. 2013. 55 f. Trabalho de conclusão de curso (Bacharelado - Engenharia Mecânica) - Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Engenharia de Guaratinguetá, 2013.http://hdl.handle.net/11449/118764000739027000739027.pdf80450743165186640000-0002-5192-3644Alephreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPporinfo:eu-repo/semantics/openAccess2024-07-02T17:50:44Zoai:repositorio.unesp.br:11449/118764Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T14:53:24.865451Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false
dc.title.none.fl_str_mv Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
title Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
spellingShingle Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
Costa, Fabio Calheiros [UNESP]
Gestão do conhecimento
Aprendizagem organizacional
Franquias (Comercio varejista)
Knowledge management
title_short Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
title_full Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
title_fullStr Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
title_full_unstemmed Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
title_sort Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food
author Costa, Fabio Calheiros [UNESP]
author_facet Costa, Fabio Calheiros [UNESP]
author_role author
dc.contributor.none.fl_str_mv Oliveira, Otávio José de [UNESP]
Universidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.author.fl_str_mv Costa, Fabio Calheiros [UNESP]
dc.subject.por.fl_str_mv Gestão do conhecimento
Aprendizagem organizacional
Franquias (Comercio varejista)
Knowledge management
topic Gestão do conhecimento
Aprendizagem organizacional
Franquias (Comercio varejista)
Knowledge management
description The knowledge currently stands as one of the intangible assets of fundamental importance in the competitive market in which it is organizations. Knowledge management has become mandatory in the competitive environment of today, as a tool to systematize knowledge within the organization. Underscoring the importance of this management process, this thesis aimed to identify possible problems and generate recommendations for improving the performance of Knowledge Management. The objective was achieved by conducting the analysis of a case study of a fast-food franchise through a case study in the ground plan of all the franchise restaurants. For the preparation of the case study was required to respect a theoretical review on the introduction of the concepts of knowledge management in fast-food restaurants, in addition to reviewing the theory on the concepts of organizational learning and on Standardization. When finalizing the theoretical review and analyze the case study was proposed recommendations and highlight difficulties and good practice found in the analyzed organization, and procedures for demonstrating the success of knowledge management in organizations
publishDate 2013
dc.date.none.fl_str_mv 2013-11-10
2015-03-23T15:12:48Z
2015-03-23T15:12:48Z
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
format bachelorThesis
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv COSTA, Fabio Calheiros. Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food. 2013. 55 f. Trabalho de conclusão de curso (Bacharelado - Engenharia Mecânica) - Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Engenharia de Guaratinguetá, 2013.
http://hdl.handle.net/11449/118764
000739027
000739027.pdf
8045074316518664
0000-0002-5192-3644
identifier_str_mv COSTA, Fabio Calheiros. Gestão do Conhecimento aplicada à redes de Fast-Food. 2013. 55 f. Trabalho de conclusão de curso (Bacharelado - Engenharia Mecânica) - Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Engenharia de Guaratinguetá, 2013.
000739027
000739027.pdf
8045074316518664
0000-0002-5192-3644
url http://hdl.handle.net/11449/118764
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv 55 f.
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade Estadual Paulista (Unesp)
publisher.none.fl_str_mv Universidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.source.none.fl_str_mv Aleph
reponame:Repositório Institucional da UNESP
instname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron:UNESP
instname_str Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron_str UNESP
institution UNESP
reponame_str Repositório Institucional da UNESP
collection Repositório Institucional da UNESP
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1808128431210102784