Polyphenoloxidase activity in peaches after vibration

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Dantas, Tiago B. H.
Data de Publicação: 2013
Outros Autores: Ferraz, Antônio C. De O., Honório, Sylvio L., Lima, Giuseppina P. P. [UNESP]
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da UNESP
Texto Completo: http://dx.doi.org/10.1590/S0100-69162013000200010
http://hdl.handle.net/11449/211224
Resumo: The vibration during transportation is one of the main causes of fruit damage. The actual methodologies used for damage evaluation in fruits seem to be subjective, since most of them are based on visual evaluation. In this study the effect of vibration, for one and two hours, on polyphenoloxidase (PPO) activity in peach pulp was investigated. The relation among PPO activity variation, postharvest time and resting time were also considered. Results showed that vibration affects PPO activity. However, it was not possible to correlate PPO activity variation and vibration.
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spelling Polyphenoloxidase activity in peaches after vibrationAtividade de polifenoloxidase em pêssegos após vibraçãopolyphenoloxidasevibrationdamagepeachpolifenoloxidasevibraçãodanopêssegoThe vibration during transportation is one of the main causes of fruit damage. The actual methodologies used for damage evaluation in fruits seem to be subjective, since most of them are based on visual evaluation. In this study the effect of vibration, for one and two hours, on polyphenoloxidase (PPO) activity in peach pulp was investigated. The relation among PPO activity variation, postharvest time and resting time were also considered. Results showed that vibration affects PPO activity. However, it was not possible to correlate PPO activity variation and vibration.A vibração durante o transporte é uma das principais causas de dano em frutas. As metodologias atuais utilizadas na avaliação de danos em frutas parecem ser subjetivas, visto que a maioria delas é baseada em avaliações visuais. Neste trabalho, investigou-se o efeito da vibração em dois níveis, uma e duas horas, sobre a atividade de polifenoloxidase (PPO) em pêssegos. A relação entre a variação da atividade de PPO, tempo pós-colheita e tempo de repouso também foi considerada. Os resultados mostraram que a vibração afeta a atividade de PPO. Entretanto, não foi possível correlacionar a variação da atividade de PPO e a vibração.Food Technology Institute, Packaging Technology CenterUniversidade Estadual Paulista, Chemistry and Biochemistry DepartmentUniversidade Estadual de Campinas, School of Agricultural EngineeringUniversidade Estadual Paulista, Chemistry and Biochemistry DepartmentAssociação Brasileira de Engenharia AgrícolaFood Technology InstituteUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)Dantas, Tiago B. H.Ferraz, Antônio C. De O.Honório, Sylvio L.Lima, Giuseppina P. P. [UNESP]2021-07-14T10:21:11Z2021-07-14T10:21:11Z2013-04info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article312-318application/pdfhttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-69162013000200010Engenharia Agrícola. Jaboticabal, SP, Brazil: Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, v. 33, n. 2, p. 312-318, 2013.0100-69161809-4430http://hdl.handle.net/11449/21122410.1590/S0100-69162013000200010S0100-69162013000200010S0100-69162013000200010.pdfSciELOreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPengEngenharia Agrícolainfo:eu-repo/semantics/openAccess2023-11-05T06:10:40Zoai:repositorio.unesp.br:11449/211224Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T16:59:02.744455Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false
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description The vibration during transportation is one of the main causes of fruit damage. The actual methodologies used for damage evaluation in fruits seem to be subjective, since most of them are based on visual evaluation. In this study the effect of vibration, for one and two hours, on polyphenoloxidase (PPO) activity in peach pulp was investigated. The relation among PPO activity variation, postharvest time and resting time were also considered. Results showed that vibration affects PPO activity. However, it was not possible to correlate PPO activity variation and vibration.
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