Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Petrin Junior, H.
Data de Publicação: 1960
Outros Autores: Catani, R. A., Bergamin Filho, H.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
Texto Completo: https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178
Resumo: Twelve samples of fluid milk delivered by "Laticínios Piracicaba Ltda." for public consumption, from March 25 do August 7, 1959, were analysed to determine its calcium and phosphorus content per 100 ml. A slight variation was observed. Calcium varied from 119 to 136 mg and phosphorus from 83 to 91 mg. These results are comparable to the ones obtained in other countries, showing that calcium and phosphorus content in cow milk is almost invariable.
id USP-46_7ea5fe3d050bb450bc7f19147f0a8814
oai_identifier_str oai:revistas.usp.br:article/43178
network_acronym_str USP-46
network_name_str Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
repository_id_str
spelling Cálcio e fósforo no leite da região de PiracicabaTwelve samples of fluid milk delivered by "Laticínios Piracicaba Ltda." for public consumption, from March 25 do August 7, 1959, were analysed to determine its calcium and phosphorus content per 100 ml. A slight variation was observed. Calcium varied from 119 to 136 mg and phosphorus from 83 to 91 mg. These results are comparable to the ones obtained in other countries, showing that calcium and phosphorus content in cow milk is almost invariable.Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz1960-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/4317810.1590/S0071-12761960000100019Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; v. 17 (1960); 217-2222316-89350071-1276reponame:Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queirozinstname:Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178/46803Petrin Junior, H.Catani, R. A.Bergamin Filho, H.info:eu-repo/semantics/openAccess2012-09-18T13:31:23Zoai:revistas.usp.br:article/43178Revistahttps://www.revistas.usp.br/aesalq/about/contactPUBhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/oaiscientia@esalq.usp.br0071-12760071-1276opendoar:2012-09-18T13:31:23Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)false
dc.title.none.fl_str_mv Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
title Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
spellingShingle Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
Petrin Junior, H.
title_short Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
title_full Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
title_fullStr Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
title_full_unstemmed Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
title_sort Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
author Petrin Junior, H.
author_facet Petrin Junior, H.
Catani, R. A.
Bergamin Filho, H.
author_role author
author2 Catani, R. A.
Bergamin Filho, H.
author2_role author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Petrin Junior, H.
Catani, R. A.
Bergamin Filho, H.
description Twelve samples of fluid milk delivered by "Laticínios Piracicaba Ltda." for public consumption, from March 25 do August 7, 1959, were analysed to determine its calcium and phosphorus content per 100 ml. A slight variation was observed. Calcium varied from 119 to 136 mg and phosphorus from 83 to 91 mg. These results are comparable to the ones obtained in other countries, showing that calcium and phosphorus content in cow milk is almost invariable.
publishDate 1960
dc.date.none.fl_str_mv 1960-01-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178
10.1590/S0071-12761960000100019
url https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178
identifier_str_mv 10.1590/S0071-12761960000100019
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178/46803
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
dc.source.none.fl_str_mv Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; v. 17 (1960); 217-222
2316-8935
0071-1276
reponame:Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
instname:Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)
instacron:USP
instname_str Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)
instacron_str USP
institution USP
reponame_str Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
collection Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
repository.name.fl_str_mv Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)
repository.mail.fl_str_mv scientia@esalq.usp.br
_version_ 1797050007763812352