Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1960 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz |
Texto Completo: | https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178 |
Resumo: | Twelve samples of fluid milk delivered by "Laticínios Piracicaba Ltda." for public consumption, from March 25 do August 7, 1959, were analysed to determine its calcium and phosphorus content per 100 ml. A slight variation was observed. Calcium varied from 119 to 136 mg and phosphorus from 83 to 91 mg. These results are comparable to the ones obtained in other countries, showing that calcium and phosphorus content in cow milk is almost invariable. |
id |
USP-46_7ea5fe3d050bb450bc7f19147f0a8814 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:revistas.usp.br:article/43178 |
network_acronym_str |
USP-46 |
network_name_str |
Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz |
repository_id_str |
|
spelling |
Cálcio e fósforo no leite da região de PiracicabaTwelve samples of fluid milk delivered by "Laticínios Piracicaba Ltda." for public consumption, from March 25 do August 7, 1959, were analysed to determine its calcium and phosphorus content per 100 ml. A slight variation was observed. Calcium varied from 119 to 136 mg and phosphorus from 83 to 91 mg. These results are comparable to the ones obtained in other countries, showing that calcium and phosphorus content in cow milk is almost invariable.Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz1960-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/4317810.1590/S0071-12761960000100019Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; v. 17 (1960); 217-2222316-89350071-1276reponame:Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queirozinstname:Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178/46803Petrin Junior, H.Catani, R. A.Bergamin Filho, H.info:eu-repo/semantics/openAccess2012-09-18T13:31:23Zoai:revistas.usp.br:article/43178Revistahttps://www.revistas.usp.br/aesalq/about/contactPUBhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/oaiscientia@esalq.usp.br0071-12760071-1276opendoar:2012-09-18T13:31:23Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
title |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
spellingShingle |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba Petrin Junior, H. |
title_short |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
title_full |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
title_fullStr |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
title_full_unstemmed |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
title_sort |
Cálcio e fósforo no leite da região de Piracicaba |
author |
Petrin Junior, H. |
author_facet |
Petrin Junior, H. Catani, R. A. Bergamin Filho, H. |
author_role |
author |
author2 |
Catani, R. A. Bergamin Filho, H. |
author2_role |
author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Petrin Junior, H. Catani, R. A. Bergamin Filho, H. |
description |
Twelve samples of fluid milk delivered by "Laticínios Piracicaba Ltda." for public consumption, from March 25 do August 7, 1959, were analysed to determine its calcium and phosphorus content per 100 ml. A slight variation was observed. Calcium varied from 119 to 136 mg and phosphorus from 83 to 91 mg. These results are comparable to the ones obtained in other countries, showing that calcium and phosphorus content in cow milk is almost invariable. |
publishDate |
1960 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1960-01-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178 10.1590/S0071-12761960000100019 |
url |
https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178 |
identifier_str_mv |
10.1590/S0071-12761960000100019 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/43178/46803 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz |
dc.source.none.fl_str_mv |
Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; v. 17 (1960); 217-222 2316-8935 0071-1276 reponame:Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz instname:Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP) instacron:USP |
instname_str |
Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP) |
instacron_str |
USP |
institution |
USP |
reponame_str |
Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz |
collection |
Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz |
repository.name.fl_str_mv |
Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP) |
repository.mail.fl_str_mv |
scientia@esalq.usp.br |
_version_ |
1797050007763812352 |