Anionic states of resveratrol and its subunits
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2021 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Biblioteca Digital de Teses e Dissertações da USP |
Texto Completo: | https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/43/43134/tde-13042021-100400/ |
Resumo: | We report the first characterization of the anion states related to the dissociative processes in two compounds, Resveratrol (RV) and Resorcinol (RS), employing both scattering and bound states techniques. RV is a very challenging system for this kind of study in view of its size. Our results point out a valence bound state, three shape resonances and a mixed-character resonance. The zero-energy thresholds reported elsewhere and the presently calculated resonance spectrum are consistent with the mass spectroscopy data. In particular, with the production of H2 (reaction that could account for the antioxidant activity) at nearly zero energy which could proceed from a vibrational Feshbach resonances arising from a valence bound state. We also investigated the RS subunit of the RV, which could be a less computationally expensive prototype for the production of H2. We obtained two shape resonances and a mixed-character resonance. There is a correspondence between the anion states of RV and RS, and even between the thresholds, but the lack of anion bound states for the smaller molecules should suppress the H2-formation channel at 0 eV. |
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Anionic states of resveratrol and its subunitsEstados eletrônicos do ânion de resveratrol e suas subunidadesanionic statesantioxidantesantioxidantselectronselétronsespalhamentoestados aniônicoslow-energymulticanal de SchwingerpolyphenolicresonancesresorcinolResorcinolressonânciasresveratrolResveratrolscatteringSchwinger multichannelsistemas polifenólicosWe report the first characterization of the anion states related to the dissociative processes in two compounds, Resveratrol (RV) and Resorcinol (RS), employing both scattering and bound states techniques. RV is a very challenging system for this kind of study in view of its size. Our results point out a valence bound state, three shape resonances and a mixed-character resonance. The zero-energy thresholds reported elsewhere and the presently calculated resonance spectrum are consistent with the mass spectroscopy data. In particular, with the production of H2 (reaction that could account for the antioxidant activity) at nearly zero energy which could proceed from a vibrational Feshbach resonances arising from a valence bound state. We also investigated the RS subunit of the RV, which could be a less computationally expensive prototype for the production of H2. We obtained two shape resonances and a mixed-character resonance. There is a correspondence between the anion states of RV and RS, and even between the thresholds, but the lack of anion bound states for the smaller molecules should suppress the H2-formation channel at 0 eV.Esse trabalho apresenta o primeiro estudo dos estados aniônicos de baixa energia do Resveratrol (RV) e Resorcinol (RS) através de técnicas de estado ligado e espalhamento. O RV representa um sistema muito desafiante computacionalmente devido ao seu tamanho. Nossos resultados apontaram um estado de valência ligado, três ressonâncias de forma e uma ressonância de caráter misto. Os limiares de dissociação (sem efeitos termodinâmicos) presentes na literatura e o espectro ressonante obtido são consistentes com resultados experimentais de espectroscopia de massa. Em particular, a produção de H2 (produto da dissociação que pode ser responsável pela atividade antioxidante) para energias muito próximas de zero poderia ser proveniente de ressonâncias vibracionais de Feshbach decorrentes do estado ligado de valência. Também investigamos a subunidade RS do RV, que representa um protótipo computacionalmente mais viável para a produção de H2. Obtivemos duas ressonâncias de forma e uma ressonância de caráter misto. Observamos que existe uma correspondência entre os estados aniônicos de RV e RS, até mesmo entre os limiares de dissociação, mas a falta de um estado ligado do ânion para as moléculas menores deve suprimir o canal de formação de H2 em 0 eV.Biblioteca Digitais de Teses e Dissertações da USPVarella, Marcio Teixeira do NascimentoMiranda, Ely Giancoli Ferreira de2021-03-22info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttps://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/43/43134/tde-13042021-100400/reponame:Biblioteca Digital de Teses e Dissertações da USPinstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPLiberar o conteúdo para acesso público.info:eu-repo/semantics/openAccesseng2021-05-20T20:25:03Zoai:teses.usp.br:tde-13042021-100400Biblioteca Digital de Teses e Dissertaçõeshttp://www.teses.usp.br/PUBhttp://www.teses.usp.br/cgi-bin/mtd2br.plvirginia@if.usp.br|| atendimento@aguia.usp.br||virginia@if.usp.bropendoar:27212021-05-20T20:25:03Biblioteca Digital de Teses e Dissertações da USP - Universidade de São Paulo (USP)false |
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