Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region”
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2009 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo |
Texto Completo: | https://rbtur.org.br/rbtur/article/view/138 |
Resumo: | This article analyzes tourism as a consumers good in present societies, enhanced by concepts as Experience Economy or Dreams Society. It follows a project designated as Experience Economy, with implementation at “Grapes and Wine Region”, Rio Grande do Sul State, which aims to fit local offer to new commercialization strategies in wine tourism, main local tourism attraction. |
id |
ANPPGT-1_b7be6dd4e4adfc1034bd4980b4af91b4 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.emnuvens.com.br:article/138 |
network_acronym_str |
ANPPGT-1 |
network_name_str |
Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo |
repository_id_str |
|
spelling |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region”Economía de la experiencia: el consumo de emociones en la “Región Uva y Vino”Economia da experiência: o consumo de emoções na Região Uva e Vinho/RSExperience Economy. Consumption. Tourism. Wine Tourism.Economía de la Experiencia. Consumo. Turismo. Turismo enológico.Economia da experiência. Consumo. Turismo. Enoturismo.This article analyzes tourism as a consumers good in present societies, enhanced by concepts as Experience Economy or Dreams Society. It follows a project designated as Experience Economy, with implementation at “Grapes and Wine Region”, Rio Grande do Sul State, which aims to fit local offer to new commercialization strategies in wine tourism, main local tourism attraction.En este artículo se aborda el turismo como una forma más de consumo de la sociedad contemporánea, revitalizado con la reciente divulgación de los conceptos de Economía de la Experiencia o Sociedad de los Sueños. La base del artículo está en el proyecto Economía de la Experiencia, implantado en la Región Uva y Vino, en Rio Grande del Sur, que se propone adecuar la oferta local a las nuevas estrategias de comercialización adoptadas por el enoturismo, principal actividad turística de la región.O presente artigo traduz o turismo como mais uma forma de consumo da sociedade atual, revigorado pela recente divulgação dos conceitos da Economia da Experiência ou Sociedade dos Sonhos. A base do artigo partiu do projeto Economia da Experiência, implementado na região Uva e Vinho, no Rio Grande do Sul, objetivando adequar a oferta local às novas estratégias de comercialização do enoturismo, atividade turística principal na região.Anptur2009-06-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionPeer reviewedEvaluado por paresAvaliado por paresapplication/pdfhttps://rbtur.org.br/rbtur/article/view/13810.7784/rbtur.v3i1.138Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; Vol. 3 No. 1 (2009): January/AprilRevista Brasileira de Pesquisa em Turismo; Vol. 3 Núm. 1 (2009): Enero/AbrilRevista Brasileira de Pesquisa em Turismo; v. 3 n. 1 (2009): janeiro/abril1982-6125reponame:Revista Brasileira de Pesquisa em Turismoinstname:Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR)instacron:ANPPGTporhttps://rbtur.org.br/rbtur/article/view/138/167Copyright (c) 2014 Revista Brasileira de Pesquisa em Turismoinfo:eu-repo/semantics/openAccessTonini, Hernanda2020-06-02T01:23:57Zoai:ojs.emnuvens.com.br:article/138Revistahttps://rbtur.org.br/rbturONGhttps://rbtur.org.br/rbtur/oai||edrbtur@gmail.com|| glauber.santos@usp.br1982-61251982-6125opendoar:2020-06-02T01:23:57Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo - Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” Economía de la experiencia: el consumo de emociones en la “Región Uva y Vino” Economia da experiência: o consumo de emoções na Região Uva e Vinho/RS |
title |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” |
spellingShingle |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” Tonini, Hernanda Experience Economy. Consumption. Tourism. Wine Tourism. Economía de la Experiencia. Consumo. Turismo. Turismo enológico. Economia da experiência. Consumo. Turismo. Enoturismo. |
title_short |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” |
title_full |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” |
title_fullStr |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” |
title_full_unstemmed |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” |
title_sort |
Experience economy: consuming emotions at “Grapes and Wine Region” |
author |
Tonini, Hernanda |
author_facet |
Tonini, Hernanda |
author_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Tonini, Hernanda |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Experience Economy. Consumption. Tourism. Wine Tourism. Economía de la Experiencia. Consumo. Turismo. Turismo enológico. Economia da experiência. Consumo. Turismo. Enoturismo. |
topic |
Experience Economy. Consumption. Tourism. Wine Tourism. Economía de la Experiencia. Consumo. Turismo. Turismo enológico. Economia da experiência. Consumo. Turismo. Enoturismo. |
description |
This article analyzes tourism as a consumers good in present societies, enhanced by concepts as Experience Economy or Dreams Society. It follows a project designated as Experience Economy, with implementation at “Grapes and Wine Region”, Rio Grande do Sul State, which aims to fit local offer to new commercialization strategies in wine tourism, main local tourism attraction. |
publishDate |
2009 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2009-06-17 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion Peer reviewed Evaluado por pares Avaliado por pares |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://rbtur.org.br/rbtur/article/view/138 10.7784/rbtur.v3i1.138 |
url |
https://rbtur.org.br/rbtur/article/view/138 |
identifier_str_mv |
10.7784/rbtur.v3i1.138 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://rbtur.org.br/rbtur/article/view/138/167 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2014 Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2014 Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Anptur |
publisher.none.fl_str_mv |
Anptur |
dc.source.none.fl_str_mv |
Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; Vol. 3 No. 1 (2009): January/April Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; Vol. 3 Núm. 1 (2009): Enero/Abril Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; v. 3 n. 1 (2009): janeiro/abril 1982-6125 reponame:Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo instname:Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR) instacron:ANPPGT |
instname_str |
Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR) |
instacron_str |
ANPPGT |
institution |
ANPPGT |
reponame_str |
Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo |
collection |
Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo |
repository.name.fl_str_mv |
Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo - Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR) |
repository.mail.fl_str_mv |
||edrbtur@gmail.com|| glauber.santos@usp.br |
_version_ |
1797675687187841024 |