Persistence of metribuzin herbicide in soils under soybean crop
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15427 |
Resumo: | The persistence of metribuzin in five São Paulo State, Brazil, soils was investigated under field conditions of soybeans (Glycine max (L.) Merrill) crops. Cucumber and oat bioassays determined under a phytotron conditions indicated that metribuzin was quickly lost from soils. Four weeks after its application in pre-emergence, metribuzin (0,525 - 0,875 kg/ha) did not present residual bioactivity any more, at 0 to 10cm of depth in loamy and clay soils. |
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Persistence of metribuzin herbicide in soils under soybean cropPersistência do herbicida metribuzin em solos cultivados com sojapesticides; residuespesticidas; resíduosThe persistence of metribuzin in five São Paulo State, Brazil, soils was investigated under field conditions of soybeans (Glycine max (L.) Merrill) crops. Cucumber and oat bioassays determined under a phytotron conditions indicated that metribuzin was quickly lost from soils. Four weeks after its application in pre-emergence, metribuzin (0,525 - 0,875 kg/ha) did not present residual bioactivity any more, at 0 to 10cm of depth in loamy and clay soils.A persistência do herbicida metribuzin foi estudada em cinco solos do Estado de São Paulo nas condições naturais da cultura da soja (Glycine max (L.) Merrill). Bioensaios conduzidos sob condições controladas de um fítotron, utilizando aveia e pepino como plantas-testes, indicam que o metribuzin desaparece rapidamente do solo. Quatro semanas após a sua aplicação em pré-emergência, nas doses de 0,525 a 0,875 kg/ha, metribuzin não apresentou mais bioatividade residual, na profundidade de 0 - 10 cm de solos de textura barrenta e argilosa.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraBlanco, Hélio GarcíaNovo, Maria do Carmo de Salvo SoaresSantos, Carlos Alberto Lobato dosChiba, Soyako2014-04-16info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15427Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.18, n.10, out. 1983; 1073-1084Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.18, n.10, out. 1983; 1073-10841678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15427/9340info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-16T18:43:04Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/15427Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-16T18:43:04Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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