Effect of chlorophenoxypropionic acid in pineapple
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14959 |
Resumo: | An experiment was carried out in the Macaé Experimental Station in the Experimental Field of Quiçamã, Macaé District, Rio de Janeiro State, Brazil with the cultivar Smooth Cayenne (Ananas comosus) with the objective of verifying the effect of Fruitone C.P.A. chlorophenoxypropionic acid) at different application times on the weight, dimensions and quality and crown length. The effect of Fruitone C.P.A. applied twelve, thirteen, fourteen and fifteen weeks after pineapple flowering induction was studied. The treatment with Fruitone C.P.A. applied thirteen weeks after flowering induction yielded heavier fruits and smaller crowns. There was no influence on the acidity and total solids content ci the fruit. |
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Effect of chlorophenoxypropionic acid in pineappleEfeito do ácido clorofenoxipropiônico em frutos de abacaxiAnanas comosus; growth substances; application times; weight and quality effectsAnanas comosus; reguladores de crescimento; épocas de aplicação; efeito sobre peso e qualidadeAn experiment was carried out in the Macaé Experimental Station in the Experimental Field of Quiçamã, Macaé District, Rio de Janeiro State, Brazil with the cultivar Smooth Cayenne (Ananas comosus) with the objective of verifying the effect of Fruitone C.P.A. chlorophenoxypropionic acid) at different application times on the weight, dimensions and quality and crown length. The effect of Fruitone C.P.A. applied twelve, thirteen, fourteen and fifteen weeks after pineapple flowering induction was studied. The treatment with Fruitone C.P.A. applied thirteen weeks after flowering induction yielded heavier fruits and smaller crowns. There was no influence on the acidity and total solids content ci the fruit.Trabalho desenvolvido pela Estação Experimental de Macaé no Campo Experimental de Quiçamã, Distrito de Macaé, RJ, com a cultivar Smooth Cayenne, objetivando verificar o efeito do ácido clorofenoxipropiônico (Fruitone C.P.A.) em diferentes épocas de aplicação sobre o peso, as dimensões e a qualidade do abacaxi e sobre o comprimento da coroa. O produto foi aplicado doze, treze, quatorze e quinze semanas após a indução da floração. O delineamento estatístico foi o de blocos ao acaso, com quatro repetições. O Fruitone C.P.A. aplicado treze semanas após a indução floral, proporcionou frutos mais pesados e com coroas de menor porte. Não houve influência da aplicação do produto sobre a acidez e o teor de sólidos solúveis totais dos frutos.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraVieira, AlcílioGadelha, Ricardo Sérgio de Sarmento2014-04-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14959Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.22, n.7, jul. 1987; 725-727Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.22, n.7, jul. 1987; 725-7271678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14959/8675info:eu-repo/semantics/openAccess2014-10-08T18:36:57Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/14959Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-10-08T18:36:57Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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