Goat milk fatty acids profile and protein fractions
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2015 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
Texto Completo: | https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474 |
Resumo: | The aim of this study/reviewer was to evaluate the profile of fatty acids and protein fractions on the goat milk. The goat milk has as main characteristic the short and medium fatty acid chain (C4-C10) that is, at least as twice as much of that observed in cow milk. The protein fraction on the goat milk is composed in average by caseins (71%), whey proteins, 22% (soluble proteins) and non-proteic nitrogen (7%). When compared to cow’s milk, the goat’s milk has less casein, more serum proteins and non-proteic nitrogen. Compared with cow milk, goat milk contains less casein, more serum proteins and non-protein nitrogen. The identification of goat Milk components and the characterization of their properties may serve for developing and implementing programs to improve the quality of milk and da iry products. |
id |
EPAMIG-1_144be5cb13ee9a033a4aa09ca08d93a5 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/474 |
network_acronym_str |
EPAMIG-1 |
network_name_str |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
repository_id_str |
|
spelling |
Goat milk fatty acids profile and protein fractionsPERFIL DE ÁCIDOS GRAXOS E FRAÇÕES PROTEICAS DO LEITE DE CABRAGoat; fat; protein.Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterináriaCaprino; gordura; proteína.The aim of this study/reviewer was to evaluate the profile of fatty acids and protein fractions on the goat milk. The goat milk has as main characteristic the short and medium fatty acid chain (C4-C10) that is, at least as twice as much of that observed in cow milk. The protein fraction on the goat milk is composed in average by caseins (71%), whey proteins, 22% (soluble proteins) and non-proteic nitrogen (7%). When compared to cow’s milk, the goat’s milk has less casein, more serum proteins and non-proteic nitrogen. Compared with cow milk, goat milk contains less casein, more serum proteins and non-protein nitrogen. The identification of goat Milk components and the characterization of their properties may serve for developing and implementing programs to improve the quality of milk and da iry products.Objetivou-se realizar um estudo sobre o perfil de ácidos graxos e frações proteicas do leite de cabra. A principal característica da gordura desse leite é o alto teor de ácidos graxos de cadeia curta e média, que tem pelo menos duas vezes mais ácidos graxos C4-C10 do que o leite de vaca. Esses ácidos graxos possuem metabolismo diferente dos ácidos graxos de cadeia longa. As proteínas do leite de cabra são constituídas em média de 71% de caseínas, 22% de proteínas do soro (proteínas solúveis) e 7% de nitrogênio não proteico. Em comparação com o leite de vaca, o leite de cabra contém menos caseínas, mais proteínas séricas e mais nitrogênio não proteico. A identificação dos componentes do leite de cabra e a caracterização de suas propriedades poderão servir como ponto inicial para elaboração e implantação de programas para melhoria da qualidade do leite de cabra e seus derivados.ILCTSilva, Grazielly de JesusGonçalves, Ben-Hur Ramos FerreiraConceição, Daniele GomesPontes, Silvania Farias OliveiraFerrão, Sibelli Passini Barbosa2015-02-03info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/47410.14295/2238-6416.v70i6.474Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 70, n. 6 (2015); 338-348Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 70, n. 6 (2015); 338-3482238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474/394https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/downloadSuppFile/474/111Direitos autorais 2017 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tosteshttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2017-08-31T20:44:26Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/474Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2017-08-31T20:44:26Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions PERFIL DE ÁCIDOS GRAXOS E FRAÇÕES PROTEICAS DO LEITE DE CABRA |
title |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions |
spellingShingle |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions Silva, Grazielly de Jesus Goat; fat; protein. Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterinária Caprino; gordura; proteína. |
title_short |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions |
title_full |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions |
title_fullStr |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions |
title_full_unstemmed |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions |
title_sort |
Goat milk fatty acids profile and protein fractions |
author |
Silva, Grazielly de Jesus |
author_facet |
Silva, Grazielly de Jesus Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira Conceição, Daniele Gomes Pontes, Silvania Farias Oliveira Ferrão, Sibelli Passini Barbosa |
author_role |
author |
author2 |
Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira Conceição, Daniele Gomes Pontes, Silvania Farias Oliveira Ferrão, Sibelli Passini Barbosa |
author2_role |
author author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
|
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Silva, Grazielly de Jesus Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira Conceição, Daniele Gomes Pontes, Silvania Farias Oliveira Ferrão, Sibelli Passini Barbosa |
dc.subject.none.fl_str_mv |
|
dc.subject.por.fl_str_mv |
Goat; fat; protein. Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterinária Caprino; gordura; proteína. |
topic |
Goat; fat; protein. Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterinária Caprino; gordura; proteína. |
description |
The aim of this study/reviewer was to evaluate the profile of fatty acids and protein fractions on the goat milk. The goat milk has as main characteristic the short and medium fatty acid chain (C4-C10) that is, at least as twice as much of that observed in cow milk. The protein fraction on the goat milk is composed in average by caseins (71%), whey proteins, 22% (soluble proteins) and non-proteic nitrogen (7%). When compared to cow’s milk, the goat’s milk has less casein, more serum proteins and non-proteic nitrogen. Compared with cow milk, goat milk contains less casein, more serum proteins and non-protein nitrogen. The identification of goat Milk components and the characterization of their properties may serve for developing and implementing programs to improve the quality of milk and da iry products. |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015-02-03 |
dc.type.none.fl_str_mv |
|
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474 10.14295/2238-6416.v70i6.474 |
url |
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474 |
identifier_str_mv |
10.14295/2238-6416.v70i6.474 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474/394 https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/downloadSuppFile/474/111 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Direitos autorais 2017 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes http://creativecommons.org/licenses/by/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Direitos autorais 2017 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes http://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
ILCT |
publisher.none.fl_str_mv |
ILCT |
dc.source.none.fl_str_mv |
Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 70, n. 6 (2015); 338-348 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 70, n. 6 (2015); 338-348 2238-6416 0100-3674 reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG) instacron:EPAMIG |
instname_str |
Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG) |
instacron_str |
EPAMIG |
institution |
EPAMIG |
reponame_str |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
collection |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
repository.name.fl_str_mv |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG) |
repository.mail.fl_str_mv |
||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br |
_version_ |
1809738127792668672 |