Goat milk fatty acids profile and protein fractions

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Silva, Grazielly de Jesus
Data de Publicação: 2015
Outros Autores: Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira, Conceição, Daniele Gomes, Pontes, Silvania Farias Oliveira, Ferrão, Sibelli Passini Barbosa
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
Texto Completo: https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474
Resumo: The aim of this study/reviewer was to evaluate the profile of fatty acids and protein fractions on the goat milk. The goat milk has as main characteristic the short and medium fatty acid chain (C4-C10) that is, at least as twice as much of that observed in cow milk. The protein fraction on the goat milk is composed in average by caseins (71%), whey proteins, 22% (soluble proteins) and non-proteic nitrogen (7%). When compared to cow’s milk, the goat’s milk has less casein, more serum proteins and non-proteic nitrogen. Compared with cow milk, goat milk contains less casein, more serum proteins and non-protein nitrogen. The identification of goat Milk components and the characterization of their properties may serve for developing and implementing programs to improve the quality of milk and da iry products.
id EPAMIG-1_144be5cb13ee9a033a4aa09ca08d93a5
oai_identifier_str oai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/474
network_acronym_str EPAMIG-1
network_name_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository_id_str
spelling Goat milk fatty acids profile and protein fractionsPERFIL DE ÁCIDOS GRAXOS E FRAÇÕES PROTEICAS DO LEITE DE CABRAGoat; fat; protein.Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterináriaCaprino; gordura; proteína.The aim of this study/reviewer was to evaluate the profile of fatty acids and protein fractions on the goat milk. The goat milk has as main characteristic the short and medium fatty acid chain (C4-C10) that is, at least as twice as much of that observed in cow milk. The protein fraction on the goat milk is composed in average by caseins (71%), whey proteins, 22% (soluble proteins) and non-proteic nitrogen (7%). When compared to cow’s milk, the goat’s milk has less casein, more serum proteins and non-proteic nitrogen. Compared with cow milk, goat milk contains less casein, more serum proteins and non-protein nitrogen. The identification of goat Milk components and the characterization of their properties may serve for developing and implementing programs to improve the quality of milk and da iry products.Objetivou-se realizar um estudo sobre o perfil de ácidos graxos e frações proteicas do leite de cabra. A principal característica da gordura desse leite é o alto teor de ácidos graxos de cadeia curta e média, que tem pelo menos duas vezes mais ácidos graxos C4-C10 do que o leite de vaca. Esses ácidos graxos possuem metabolismo diferente dos ácidos graxos de cadeia longa. As proteínas do leite de cabra são constituídas em média de 71% de caseínas, 22% de proteínas do soro (proteínas solúveis) e 7% de nitrogênio não proteico. Em comparação com o leite de vaca, o leite de cabra contém menos caseínas, mais proteínas séricas e mais nitrogênio não proteico. A identificação dos componentes do leite de cabra e a caracterização de suas propriedades poderão servir como ponto inicial para elaboração e implantação de programas para melhoria da qualidade do leite de cabra e seus derivados.ILCTSilva, Grazielly de JesusGonçalves, Ben-Hur Ramos FerreiraConceição, Daniele GomesPontes, Silvania Farias OliveiraFerrão, Sibelli Passini Barbosa2015-02-03info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/47410.14295/2238-6416.v70i6.474Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 70, n. 6 (2015); 338-348Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 70, n. 6 (2015); 338-3482238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474/394https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/downloadSuppFile/474/111Direitos autorais 2017 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tosteshttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2017-08-31T20:44:26Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/474Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2017-08-31T20:44:26Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false
dc.title.none.fl_str_mv Goat milk fatty acids profile and protein fractions
PERFIL DE ÁCIDOS GRAXOS E FRAÇÕES PROTEICAS DO LEITE DE CABRA
title Goat milk fatty acids profile and protein fractions
spellingShingle Goat milk fatty acids profile and protein fractions
Silva, Grazielly de Jesus
Goat; fat; protein.
Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterinária
Caprino; gordura; proteína.
title_short Goat milk fatty acids profile and protein fractions
title_full Goat milk fatty acids profile and protein fractions
title_fullStr Goat milk fatty acids profile and protein fractions
title_full_unstemmed Goat milk fatty acids profile and protein fractions
title_sort Goat milk fatty acids profile and protein fractions
author Silva, Grazielly de Jesus
author_facet Silva, Grazielly de Jesus
Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira
Conceição, Daniele Gomes
Pontes, Silvania Farias Oliveira
Ferrão, Sibelli Passini Barbosa
author_role author
author2 Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira
Conceição, Daniele Gomes
Pontes, Silvania Farias Oliveira
Ferrão, Sibelli Passini Barbosa
author2_role author
author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv

dc.contributor.author.fl_str_mv Silva, Grazielly de Jesus
Gonçalves, Ben-Hur Ramos Ferreira
Conceição, Daniele Gomes
Pontes, Silvania Farias Oliveira
Ferrão, Sibelli Passini Barbosa
dc.subject.none.fl_str_mv
dc.subject.por.fl_str_mv Goat; fat; protein.
Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterinária
Caprino; gordura; proteína.
topic Goat; fat; protein.
Leite e Derivados / Produção animal, zootecnia, veterinária
Caprino; gordura; proteína.
description The aim of this study/reviewer was to evaluate the profile of fatty acids and protein fractions on the goat milk. The goat milk has as main characteristic the short and medium fatty acid chain (C4-C10) that is, at least as twice as much of that observed in cow milk. The protein fraction on the goat milk is composed in average by caseins (71%), whey proteins, 22% (soluble proteins) and non-proteic nitrogen (7%). When compared to cow’s milk, the goat’s milk has less casein, more serum proteins and non-proteic nitrogen. Compared with cow milk, goat milk contains less casein, more serum proteins and non-protein nitrogen. The identification of goat Milk components and the characterization of their properties may serve for developing and implementing programs to improve the quality of milk and da iry products.
publishDate 2015
dc.date.none.fl_str_mv 2015-02-03
dc.type.none.fl_str_mv
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474
10.14295/2238-6416.v70i6.474
url https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474
identifier_str_mv 10.14295/2238-6416.v70i6.474
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/474/394
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/downloadSuppFile/474/111
dc.rights.driver.fl_str_mv Direitos autorais 2017 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Direitos autorais 2017 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv ILCT
publisher.none.fl_str_mv ILCT
dc.source.none.fl_str_mv Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 70, n. 6 (2015); 338-348
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 70, n. 6 (2015); 338-348
2238-6416
0100-3674
reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron:EPAMIG
instname_str Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron_str EPAMIG
institution EPAMIG
reponame_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
collection Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository.name.fl_str_mv Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
repository.mail.fl_str_mv ||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br
_version_ 1809738127792668672