MEAL QUALITY CONTROL IN A HOSPITAL FOOD AND NUTRITION UNIT
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2009 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Vittalle (Online) |
Texto Completo: | https://periodicos.furg.br/vittalle/article/view/944 |
Resumo: | Eating out of home, in a food and nutrition unit, is an alternative for many people. The aim of this study was to verify the acceptability and refuse of meals by hospital workers in a dining hall. During three months, daily, all meals were weighted before leaving the kitchen and after people had eaten. The menus made by nutritionists were very accepted, with a general rate of 96,0% of acceptability and 4,9% of refuse. So, we concluded that these menus were made according to workers preference. |
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MEAL QUALITY CONTROL IN A HOSPITAL FOOD AND NUTRITION UNITACEITABILIDADE E RECUSA DE ALIMENTOS EM UNIDADE DE ALIMENTAÇÃO E NUTRIÇÃOUnidade de alimentação e nutriçãocardápiosrefeiçõescontrole de qualidade de refeiçõesfeeding and nutrition unitmenusmealsmeal quality control.Eating out of home, in a food and nutrition unit, is an alternative for many people. The aim of this study was to verify the acceptability and refuse of meals by hospital workers in a dining hall. During three months, daily, all meals were weighted before leaving the kitchen and after people had eaten. The menus made by nutritionists were very accepted, with a general rate of 96,0% of acceptability and 4,9% of refuse. So, we concluded that these menus were made according to workers preference.Para uma expressiva camada da população, a refeição fora do lar, em unidades de alimentação e nutrição, é uma das alternativas viáveis e práticas. O objetivo deste estudo foi verificar a aceitabilidade e recusa das refeições servidas no refeitório dos funcionários de um hospital. Durante três meses, diariamente, todas as preparações eram pesadas antes de sair da cozinha e após o consumo dos indivíduos que freqüentavam esse refeitório. A aceitabilidade dos cardápios propostos pelas nutricionistas foi bastante elevada, beirando a totalidade, em quase todos os dias no período em estudo, com uma média geral de 96,0% de aceitabilidade e 4,0% de recusa. Portanto, conclui-se que os cardápios estavam de acordo com a população que freqüentava esse local.Universidade Federal do Rio Grande2009-08-07info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.furg.br/vittalle/article/view/94410.14295/vittalle.v20i1.944VITTALLE - Revista de Ciências da Saúde; v. 20 n. 1 (2008); 31-382177-78531413-3563reponame:Vittalle (Online)instname:Universidade Federal do Rio Grande (FURG)instacron:FURGporhttps://periodicos.furg.br/vittalle/article/view/944/390Copyright (c) 2014 VITTALLE - Revista de Ciências da Saúdeinfo:eu-repo/semantics/openAccessVargas, Vagner de Souza2013-12-11T17:34:17Zoai:periodicos.furg.br:article/944Revistahttps://periodicos.furg.br/vittallePUBhttps://periodicos.furg.br/vittalle/oaivittalle@furg.br2177-78531413-3563opendoar:2013-12-11T17:34:17Vittalle (Online) - Universidade Federal do Rio Grande (FURG)false |
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