Quality of frozen fruit pulp commercialized in Campos dos Goytacazes, RJ
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Data de Publicação: | 2012 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Vértices (Campos dos Goitacazes. Online) |
Texto Completo: | https://editoraessentia.iff.edu.br/index.php/vertices/article/view/1809-2667.20120004 |
Resumo: | This research aimed to conduct a study on the physicochemical characteristics of different frozen fruit pulp commercialized in Campos dos Goytacazes – RJ, and verify their agreement with current laws. A descriptive study was conducted, in which physical and chemical parameters of fruit pulps of different flavors commercialized in the city of Campos Goytacazes – RJ were analyzed. Results showed that all analyzed samples presented vitamin C content below values allowed by legislation, and that the guava and lemon pulp showed acid values below the established standards. With regard to the labels analyzed on the packaging of fruit pulp, adequacy of packaging to batch numbers remains to be made. |
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Quality of frozen fruit pulp commercialized in Campos dos Goytacazes, RJQualidade de polpas de frutas congeladas comercializadas em Campos dos Goytacazes – RJFruit pulpPhysicochemicalLegislationPolpa de frutaFísico-químicoLegislaçãoThis research aimed to conduct a study on the physicochemical characteristics of different frozen fruit pulp commercialized in Campos dos Goytacazes – RJ, and verify their agreement with current laws. A descriptive study was conducted, in which physical and chemical parameters of fruit pulps of different flavors commercialized in the city of Campos Goytacazes – RJ were analyzed. Results showed that all analyzed samples presented vitamin C content below values allowed by legislation, and that the guava and lemon pulp showed acid values below the established standards. With regard to the labels analyzed on the packaging of fruit pulp, adequacy of packaging to batch numbers remains to be made.Este trabalho teve como objetivo realizar um estudo sobre as características físico-químicas e a rotulagem de diferentes polpas de frutas congeladas comercializadas em Campos dos Goytacazes–RJ e verificar sua conformidade com a legislação vigente. Foi feita uma pesquisa descritiva de campo por meio da qual foram analisados parâmetros físico-químicos de polpas de frutas de diferentes sabores, comercializadas na cidade de Campos dos Goytacazes–RJ. Os resultados obtidos permitem concluir que todas as amostras de polpas analisadas estão com teores de vitamina C abaixo dos valores permitidos pela legislação, e que a polpa de goiaba e a de limão apresentaram valores de acidez abaixo dos padrões estabelecidos. Com relação aos rótulos analisados das embalagens das polpas de frutas, resta somente a adequação da embalagem ao número do lote.Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Fluminense2012-05-21info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://editoraessentia.iff.edu.br/index.php/vertices/article/view/1809-2667.2012000410.5935/1809-2667.20120004Revista Vértices; Vol. 14 No. 1 (2012); 73-80Revista Vértices; Vol. 14 Núm. 1 (2012); 73-80Revista Vértices; v. 14 n. 1 (2012); 73-801809-26671415-2843reponame:Vértices (Campos dos Goitacazes. Online)instname:Centro Federal de Educação Tecnológica de Campos dos Goytacazesinstacron:IFFluminenseporhttps://editoraessentia.iff.edu.br/index.php/vertices/article/view/1809-2667.20120004/1335Oliveira, Eliana da SilvaBarbosa, João BatistaTalma, Simone VilelaPereira, Sílvia Menezes de Fariainfo:eu-repo/semantics/openAccess2022-02-02T15:32:49Zoai:ojs.editoraessentia.iff.edu.br:article/1236Revistahttps://essentiaeditora.iff.edu.br/index.php/vertices/PUBhttps://essentiaeditora.iff.edu.br/index.php/vertices/oaiessentia@iff.edu.br1809-26671415-2843opendoar:2022-02-02T15:32:49Vértices (Campos dos Goitacazes. Online) - Centro Federal de Educação Tecnológica de Campos dos Goytacazesfalse |
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