Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae)
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1984 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Acta Amazonica |
Texto Completo: | http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671984000100322 |
Resumo: | Composition of the male flowers of peach palm(Bactris gasipaes H.E.K., Palmae). Male flowers of, peach palm ore occasionally consumed as a vegetable 0r, mixed with other ingredients, as a condiment. Three sample were analysed to discover their nutritional values. These flowers contain law levels of protein (1.2% and fats (2.8%)and reasonable levels of able levels of carboidrates (15%); nutritional value is low. |
id |
INPA-3_33c6e14df503c131b50afa8bb9771fa8 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:scielo:S0044-59671984000100322 |
network_acronym_str |
INPA-3 |
network_name_str |
Acta Amazonica |
repository_id_str |
|
spelling |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae)Composition of the male flowers of peach palm(Bactris gasipaes H.E.K., Palmae). Male flowers of, peach palm ore occasionally consumed as a vegetable 0r, mixed with other ingredients, as a condiment. Three sample were analysed to discover their nutritional values. These flowers contain law levels of protein (1.2% and fats (2.8%)and reasonable levels of able levels of carboidrates (15%); nutritional value is low.Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia1984-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671984000100322Acta Amazonica v.14 n.1-2 1984reponame:Acta Amazonicainstname:Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA)instacron:INPA10.1590/1809-43921984142323info:eu-repo/semantics/openAccessAguiar,Jaime Paiva LopesClement,Charles R.por2015-11-04T00:00:00Zoai:scielo:S0044-59671984000100322Revistahttps://acta.inpa.gov.br/PUBhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpacta@inpa.gov.br||acta@inpa.gov.br1809-43920044-5967opendoar:2015-11-04T00:00Acta Amazonica - Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
title |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
spellingShingle |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) Aguiar,Jaime Paiva Lopes |
title_short |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
title_full |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
title_fullStr |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
title_full_unstemmed |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
title_sort |
Composição de Flores Masculinas de Pupunha (Bactris gasipaes H. B. K., Palmae) |
author |
Aguiar,Jaime Paiva Lopes |
author_facet |
Aguiar,Jaime Paiva Lopes Clement,Charles R. |
author_role |
author |
author2 |
Clement,Charles R. |
author2_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Aguiar,Jaime Paiva Lopes Clement,Charles R. |
description |
Composition of the male flowers of peach palm(Bactris gasipaes H.E.K., Palmae). Male flowers of, peach palm ore occasionally consumed as a vegetable 0r, mixed with other ingredients, as a condiment. Three sample were analysed to discover their nutritional values. These flowers contain law levels of protein (1.2% and fats (2.8%)and reasonable levels of able levels of carboidrates (15%); nutritional value is low. |
publishDate |
1984 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1984-01-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671984000100322 |
url |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671984000100322 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
10.1590/1809-43921984142323 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia |
publisher.none.fl_str_mv |
Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia |
dc.source.none.fl_str_mv |
Acta Amazonica v.14 n.1-2 1984 reponame:Acta Amazonica instname:Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA) instacron:INPA |
instname_str |
Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA) |
instacron_str |
INPA |
institution |
INPA |
reponame_str |
Acta Amazonica |
collection |
Acta Amazonica |
repository.name.fl_str_mv |
Acta Amazonica - Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia (INPA) |
repository.mail.fl_str_mv |
acta@inpa.gov.br||acta@inpa.gov.br |
_version_ |
1752129833100378112 |