Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2011 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.5/4124 |
Resumo: | Mestrado em Engenharia Alimentar - Qualidade e Segurança Alimentar - Instituto Superior de Agronomia |
id |
RCAP_4b78c94a487bf890fa20c399b688877a |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:www.repository.utl.pt:10400.5/4124 |
network_acronym_str |
RCAP |
network_name_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository_id_str |
7160 |
spelling |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelariafood safetyInternational Food Standardscertificationbaker's yeastyeastbakingMestrado em Engenharia Alimentar - Qualidade e Segurança Alimentar - Instituto Superior de AgronomiaThe growing concern over food safety companies with international presence and the requirements of many European retailers and wholesalers increase the need for integration with other standard quality management systems. The work consists in study the implementation of standard IFS in an industry that produces yeast for baking and pastry, Lallemand Ibéria, SA. In a preliminary step, it was obtained the International Food Standard version 5 - which includes guides, guidelines and requirements for the certification process. The standard has been studied and analyzed in order to understand the best methods to meet the requirements, and was researched the applicable legislation to food and the published literature. It was made a pre-audit to evaluate the current situation of the company. Then it was found and worked out all the associated documentation, as well as an action plan and changes to be considered for the implementation of the standard. In this context has been revised the quality and food safety systems implemented and were made significant changes in the company to adapt to the requirements of this standard.ISA/UTLMalfeito Ferreira, ManuelCosta, Ana Maria da Silva Pinto PereiraRepositório da Universidade de LisboaPires, Xavier Alexandre Cabaceira2012-03-21T11:24:11Z20112011-01-01T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.5/4124porPires, Xavier Alexandre Cabaceira - Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria. Lisboa: ISA, 2011info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-03-06T14:35:08Zoai:www.repository.utl.pt:10400.5/4124Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T16:51:50.877401Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
title |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
spellingShingle |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria Pires, Xavier Alexandre Cabaceira food safety International Food Standards certification baker's yeast yeast baking |
title_short |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
title_full |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
title_fullStr |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
title_full_unstemmed |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
title_sort |
Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria |
author |
Pires, Xavier Alexandre Cabaceira |
author_facet |
Pires, Xavier Alexandre Cabaceira |
author_role |
author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Malfeito Ferreira, Manuel Costa, Ana Maria da Silva Pinto Pereira Repositório da Universidade de Lisboa |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Pires, Xavier Alexandre Cabaceira |
dc.subject.por.fl_str_mv |
food safety International Food Standards certification baker's yeast yeast baking |
topic |
food safety International Food Standards certification baker's yeast yeast baking |
description |
Mestrado em Engenharia Alimentar - Qualidade e Segurança Alimentar - Instituto Superior de Agronomia |
publishDate |
2011 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2011 2011-01-01T00:00:00Z 2012-03-21T11:24:11Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
format |
masterThesis |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/10400.5/4124 |
url |
http://hdl.handle.net/10400.5/4124 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
Pires, Xavier Alexandre Cabaceira - Implementação do referencial IFS (International Food Standard) numa indústria de produção de leveduras para panificação e pastelaria. Lisboa: ISA, 2011 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
ISA/UTL |
publisher.none.fl_str_mv |
ISA/UTL |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação instacron:RCAAP |
instname_str |
Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
instacron_str |
RCAAP |
institution |
RCAAP |
reponame_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
collection |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1799130994323750912 |