Almond variety detection using deep learning
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2019 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10198/23220 |
Resumo: | Quality is the major factor for modern industries because the high-quality of products is the basis for success in today’s highly competitive market, so improving the product quality is not a choice is paramount to any business to be even competitive. This thesis aims to solve one of the many problems that exist in today’s market, with regard to the quality and how to evaluate the quality before putting the product in the market. We have implemented a Deep-learning based technique that helps classify/identify almonds based only on their visual features, this can help in many ways from which we can mention: supply chain optimization, Sorting food, and matching customer taste . . . . In the conclusion of this thesis, we propose many features that can be developed that can be added to our model, from scaling it to other products, to deploying it, in order to reach the full potential of our solution. |
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Almond variety detection using deep learningDeep learningComputer visionFood qualityDomínio/Área Científica::Engenharia e Tecnologia::Engenharia Eletrotécnica, Eletrónica e InformáticaQuality is the major factor for modern industries because the high-quality of products is the basis for success in today’s highly competitive market, so improving the product quality is not a choice is paramount to any business to be even competitive. This thesis aims to solve one of the many problems that exist in today’s market, with regard to the quality and how to evaluate the quality before putting the product in the market. We have implemented a Deep-learning based technique that helps classify/identify almonds based only on their visual features, this can help in many ways from which we can mention: supply chain optimization, Sorting food, and matching customer taste . . . . In the conclusion of this thesis, we propose many features that can be developed that can be added to our model, from scaling it to other products, to deploying it, in order to reach the full potential of our solution.A qualidade é o principal fator para as indústrias modernas porque a alta qualidade dos produtos é a base para o sucesso no mercado altamente competitivo de hoje, portanto, melhorar a qualidade do produto não é uma escolha é fundamental para qualquer empresa ser ainda competitiva. Esta tese visa solucionar um dos muitos problemas que existem no mercado atual, no que diz respeito à qualidade e como avaliar a qualidade antes de colocar o produto no mercado. Implementamos uma técnica baseada em aprendizagem profunda que ajuda a classificar / identificar amêndoas com base apenas em seus recursos visuais, isso pode ajudar de várias maneiras, das quais podemos mencionar: otimização da cadeia de fornecimento, classificação automática de alimentos e resposta personalizada/ adaptada ao cliente. Na conclusão desta tese, propomos muitos recursos que podem ser desenvolvidos e que podem ser adicionados ao nosso modelo, desde o dimensionamento para outros produtos, até a implantação, a fim de atingir todo o potencial da nossa solução.Pereira, Maria JoãoBiblioteca Digital do IPBBenarous, Ahmed Omar Farouq2021-02-04T15:46:23Z202020192020-01-01T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10198/23220TID:202605043enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-11-21T10:51:58Zoai:bibliotecadigital.ipb.pt:10198/23220Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T23:14:15.475547Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
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