Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1997 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.1/8589 |
Resumo: | Dissertação de mest. em Aquacultura, Unidade de Ciências e Tecnologias dos Recursos Aquáticos, Univ. do Algarve, 1997 |
id |
RCAP_9a6d7e94767804d33c3b069aad8107ca |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:sapientia.ualg.pt:10400.1/8589 |
network_acronym_str |
RCAP |
network_name_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository_id_str |
7160 |
spelling |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in cultureAquaculturaPisciculturaCrescimentoDomínio/Área Científica::Ciências Naturais::Outras Ciências NaturaisDissertação de mest. em Aquacultura, Unidade de Ciências e Tecnologias dos Recursos Aquáticos, Univ. do Algarve, 1997The present study considers the relationship between total body weight and other body parameters (length and condition factor), several physiological índices (hepatosomatic índex, gonadosomatic índex, viscerosomatic índex, gut índex and visceral fat) and crude composition (moisture, fat, protein and ash) in yellowtail {Seriola quinqueradiata), amberjack {Seriola purpurascens\ red seabream {Pagrus major), seabream {Sparus aurata) and seabass {Dicentrarchus labrax). The results showed that from the regression equations determined, the weight or percentage of an organ or tissues can be estimated with a high degree of accuracy from the simple knowledge ot body weight. Relating the condition factor with body weight and the parameters with interest to the aquaculturist (percentage of dressed weight, viscerosomatic index, proportion ot visceral tat and of total body fat) in a 3D scatter plot, it was possible to observe how changes in condition, induced by the rearing conditions. affect those parameters, and, consequently, the production levei. The results showed that muscle is the principal site of fat stores in yellowtail, while for seabass, víscera appears to be the principal site, due to the great amount of fat deposited in the abdominal cavity. No conclusions could be made for the rest of the species due to the lack of significant results.Rosenlund, GretheSapientiaSantos, Elsa Correia dos2016-07-18T16:41:55Z199719971997-01-01T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.1/8589enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-07-24T10:19:52Zoai:sapientia.ualg.pt:10400.1/8589Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T20:00:43.648018Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
title |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
spellingShingle |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture Santos, Elsa Correia dos Aquacultura Piscicultura Crescimento Domínio/Área Científica::Ciências Naturais::Outras Ciências Naturais |
title_short |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
title_full |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
title_fullStr |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
title_full_unstemmed |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
title_sort |
Biometry and body chemical eomfosition of some Japanese and Eufopean fish gpecles in culture |
author |
Santos, Elsa Correia dos |
author_facet |
Santos, Elsa Correia dos |
author_role |
author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Rosenlund, Grethe Sapientia |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Santos, Elsa Correia dos |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Aquacultura Piscicultura Crescimento Domínio/Área Científica::Ciências Naturais::Outras Ciências Naturais |
topic |
Aquacultura Piscicultura Crescimento Domínio/Área Científica::Ciências Naturais::Outras Ciências Naturais |
description |
Dissertação de mest. em Aquacultura, Unidade de Ciências e Tecnologias dos Recursos Aquáticos, Univ. do Algarve, 1997 |
publishDate |
1997 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1997 1997 1997-01-01T00:00:00Z 2016-07-18T16:41:55Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
format |
masterThesis |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/10400.1/8589 |
url |
http://hdl.handle.net/10400.1/8589 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação instacron:RCAAP |
instname_str |
Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
instacron_str |
RCAAP |
institution |
RCAAP |
reponame_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
collection |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1799133232513417216 |