Gallo Olive Oil, creating a global brand
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2015 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.14/17254 |
Resumo: | This case study is based in Gallo, a Portuguese olive oil company, and it is focused on the Internationalization process of the Brand. The case takes place in 2011 when the CEO, Mr. Pedro Cruz, had to make the decision on how to enter the foreign markets identified as priority. Two options were taken into consideration based on the global standardization/local adaptation dichotomy. The answer is the result of a thorough study both on the company and the consumer side. The global olive oil industry was analyzed to identify how the current situation and the emergent trends will shape the industry in the following years. Based on that, several frameworks were used to establish the position of Gallo’s Brand in the global panorama and to define the proper strategy in terms of Brand Management. |
id |
RCAP_a3de045bb01f7a4abe2f071ab66ec1ad |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.ucp.pt:10400.14/17254 |
network_acronym_str |
RCAP |
network_name_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository_id_str |
7160 |
spelling |
Gallo Olive Oil, creating a global brandOlive oil industryBrand managementGlobal standardization and local adaptationGlobal marketingConsumer behaviorIndústria do azeiteGestão de marcaEstandardização global e adaptação localMarketing globalComportamento do consumidorDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e GestãoThis case study is based in Gallo, a Portuguese olive oil company, and it is focused on the Internationalization process of the Brand. The case takes place in 2011 when the CEO, Mr. Pedro Cruz, had to make the decision on how to enter the foreign markets identified as priority. Two options were taken into consideration based on the global standardization/local adaptation dichotomy. The answer is the result of a thorough study both on the company and the consumer side. The global olive oil industry was analyzed to identify how the current situation and the emergent trends will shape the industry in the following years. Based on that, several frameworks were used to establish the position of Gallo’s Brand in the global panorama and to define the proper strategy in terms of Brand Management.Este estudo de caso é baseado na Gallo, uma empresa Portuguesa de azeite, e está concentrado no processo de Internacionalização da marca. O caso passa-se em 2011 quando o CEO, o Dr. Pedro Cruz, teve que tomar a decisão de como entrar nos mercados estrangeiros previamente identificados como prioritários. Foram tidas em consideração duas hipóteses baseadas na dicotomia entre estandardização global e adaptação local. A resposta é o resultado de um estudo minucioso tanto no lado da empresa como no consumidor. A indústria global de azeite foi analisada para ser possível identificar como a é que situação atual e as tendências emergentes irão moldar a indústria nos próximos anos. Tendo isso em conta, foram usadas várias matrizes para estabelecer a posição da Marca Gallo no panorama global e definir a estratégia apropriada em termos de Gestão de Marca.Assunção, João Borges deMarcos, Paulo Alexandre GonçalvesVeritati - Repositório Institucional da Universidade Católica PortuguesaGaspar, Tomás Augusto2015-04-21T07:43:58Z2015-02-1320152015-02-13T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.14/17254TID:201172186enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2024-09-06T12:13:22Zoai:repositorio.ucp.pt:10400.14/17254Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openairemluisa.alvim@gmail.comopendoar:71602024-09-06T12:13:22Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
title |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
spellingShingle |
Gallo Olive Oil, creating a global brand Gaspar, Tomás Augusto Olive oil industry Brand management Global standardization and local adaptation Global marketing Consumer behavior Indústria do azeite Gestão de marca Estandardização global e adaptação local Marketing global Comportamento do consumidor Domínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e Gestão |
title_short |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
title_full |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
title_fullStr |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
title_full_unstemmed |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
title_sort |
Gallo Olive Oil, creating a global brand |
author |
Gaspar, Tomás Augusto |
author_facet |
Gaspar, Tomás Augusto |
author_role |
author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Assunção, João Borges de Marcos, Paulo Alexandre Gonçalves Veritati - Repositório Institucional da Universidade Católica Portuguesa |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Gaspar, Tomás Augusto |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Olive oil industry Brand management Global standardization and local adaptation Global marketing Consumer behavior Indústria do azeite Gestão de marca Estandardização global e adaptação local Marketing global Comportamento do consumidor Domínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e Gestão |
topic |
Olive oil industry Brand management Global standardization and local adaptation Global marketing Consumer behavior Indústria do azeite Gestão de marca Estandardização global e adaptação local Marketing global Comportamento do consumidor Domínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e Gestão |
description |
This case study is based in Gallo, a Portuguese olive oil company, and it is focused on the Internationalization process of the Brand. The case takes place in 2011 when the CEO, Mr. Pedro Cruz, had to make the decision on how to enter the foreign markets identified as priority. Two options were taken into consideration based on the global standardization/local adaptation dichotomy. The answer is the result of a thorough study both on the company and the consumer side. The global olive oil industry was analyzed to identify how the current situation and the emergent trends will shape the industry in the following years. Based on that, several frameworks were used to establish the position of Gallo’s Brand in the global panorama and to define the proper strategy in terms of Brand Management. |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015-04-21T07:43:58Z 2015-02-13 2015 2015-02-13T00:00:00Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
format |
masterThesis |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/10400.14/17254 TID:201172186 |
url |
http://hdl.handle.net/10400.14/17254 |
identifier_str_mv |
TID:201172186 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação instacron:RCAAP |
instname_str |
Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
instacron_str |
RCAAP |
institution |
RCAAP |
reponame_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
collection |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
repository.mail.fl_str_mv |
mluisa.alvim@gmail.com |
_version_ |
1817546818212331520 |