Sustainability management in fine dining restaurants
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2022 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.14/38486 |
Resumo: | The objective of this dissertation is to understand how fine dining restaurants can adopt a more sustainable management, without compromising the experience they offer to their clients. To answer my research question, I conducted a comparative case study on two Portuguese fine-dining restaurants. The results show that, to begin with, it is possible to apply a range of strategies on a restaurant, that contribute to sustainability and fine dining simultaneously, and, secondly, it is also possible for a restaurant to adopt sustainable practices that, without reinforcing the fine dining experience, do not diminish it. Finally, the results show that the two objectives are not contradictory and can even complement each other. |
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Sustainability management in fine dining restaurantsSustainabilityArcadasSEM Restaurant & Wine BarFine diningRestaurantsSustainable managementSustainable strategiesSustentabilidadeRestaurantesGestão sustentávelEstratégias sustentáveisDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e GestãoThe objective of this dissertation is to understand how fine dining restaurants can adopt a more sustainable management, without compromising the experience they offer to their clients. To answer my research question, I conducted a comparative case study on two Portuguese fine-dining restaurants. The results show that, to begin with, it is possible to apply a range of strategies on a restaurant, that contribute to sustainability and fine dining simultaneously, and, secondly, it is also possible for a restaurant to adopt sustainable practices that, without reinforcing the fine dining experience, do not diminish it. Finally, the results show that the two objectives are not contradictory and can even complement each other.O objetivo desta dissertação é perceber como é que restaurantes de fine dining podem adotar uma gestão mais sustentável, sem que esta comprometa a experiência que oferecem aos seus clientes. Para responder à minha pergunta de investigação, conduzi um caso de estudo comparativo entre dois restaurantes portugueses de fine dining. Os resultados mostram que, em primeiro lugar, é possível aplicar-se um conjunto de estratégias num restaurante, que contribuam para a sustentabilidade e o fine dining, em simultâneo, e, em segundo lugar, que também é possível, um restaurante adotar estratégias sustentáveis que, embora não reforcem a experiência de fine dining, não a diminuem. Finalmente, os resultados mostram que os dois objetivos não são contraditórios e que até se podem complementar.Leglise, LaureVeritati - Repositório Institucional da Universidade Católica PortuguesaSilvano, Matilde da Costa Lima Figueiras2022-08-03T08:46:44Z2022-01-262022-012022-01-26T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.14/38486TID:202965090enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-07-12T17:43:59Zoai:repositorio.ucp.pt:10400.14/38486Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T18:31:25.803684Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
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The objective of this dissertation is to understand how fine dining restaurants can adopt a more sustainable management, without compromising the experience they offer to their clients. To answer my research question, I conducted a comparative case study on two Portuguese fine-dining restaurants. The results show that, to begin with, it is possible to apply a range of strategies on a restaurant, that contribute to sustainability and fine dining simultaneously, and, secondly, it is also possible for a restaurant to adopt sustainable practices that, without reinforcing the fine dining experience, do not diminish it. Finally, the results show that the two objectives are not contradictory and can even complement each other. |
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