NOVOS FLAVONOIDES DE Margaritopsis carrascoana COM ATIVIDADE ANTIOXIDANTE

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Nascimento,Raimundo Regivaldo G.
Data de Publicação: 2015
Outros Autores: Monteiro,Jackelyne A., Pimenta,Antônia Torres A., Trevisan,Maria Teresa S., Braz-Filho,Raimundo, Souza,Elnatan Bezerra de, Silveira,Edilberto R., Lima,Mary Anne S.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422015000100060
Resumo: EtOH extracts of the stems and leaves of Margaritopsis carrascoana were found to contain new flavonoids luteolin 7-O-{β-D-apiofuranosil-(1→6)-[β-Lrhamnopyranosyl-( 1→2)]-β-D-glucopyranosyl} (5) and luteolin 7-O-{α-L-rhamnopyranosyl-(1→6)-[β-L-rhamnopyranosyl- (1→2)]-β-D-glucopyranosyl} (6), in addition to the known dihydrodehydrodiconiferyl alcohol 4-O-b-D-glucopyranoside (1), luteolin 7-O-b-L-rhamnopyranosyl-(1→2)-β-D-glucopyranosyl (2), luteolin 7-O-[b-D-apiofuranosyl-(1→6)]-β-D-glucopyranoside (3), and chrysoeriol 7-O-[b-D-apiofuranosyl-(1→6)]-β-D-glucopyranoside (4). All isolated compounds presented higher antioxidant activities than the controls, BHT and quercetin, while the extract of the stems showed strong AChE inhibition.
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