Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Silva,Roberta Claro da
Data de Publicação: 2009
Outros Autores: Gioielli,Luiz Antonio
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032
Resumo: Human milk has characteristics of great importance for the newborn. Its composition shows all nutrients in quantity and quality needed, in addition to providing protection against infections and allergies and stimulating the immune system. Therefore, the composition of fatty acids and their distribution in the triacylglycerols are targets of studies on infant formula, and the triacylglycerols of human milk fat should serve as a model for the lipid components. This review aims to report studies of technology in lipids in order to produce structured lipids as substitutes of human milk fat.
id SBQ-3_4b5909e2965492e24db626448e17f3f3
oai_identifier_str oai:scielo:S0100-40422009000500032
network_acronym_str SBQ-3
network_name_str Química Nova (Online)
repository_id_str
spelling Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humanostructured lipidshuman milk fatinteresterificationHuman milk has characteristics of great importance for the newborn. Its composition shows all nutrients in quantity and quality needed, in addition to providing protection against infections and allergies and stimulating the immune system. Therefore, the composition of fatty acids and their distribution in the triacylglycerols are targets of studies on infant formula, and the triacylglycerols of human milk fat should serve as a model for the lipid components. This review aims to report studies of technology in lipids in order to produce structured lipids as substitutes of human milk fat.Sociedade Brasileira de Química2009-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032Química Nova v.32 n.5 2009reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422009000500032info:eu-repo/semantics/openAccessSilva,Roberta Claro daGioielli,Luiz Antoniopor2009-07-30T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422009000500032Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2009-07-30T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false
dc.title.none.fl_str_mv Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
title Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
spellingShingle Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
Silva,Roberta Claro da
structured lipids
human milk fat
interesterification
title_short Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
title_full Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
title_fullStr Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
title_full_unstemmed Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
title_sort Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
author Silva,Roberta Claro da
author_facet Silva,Roberta Claro da
Gioielli,Luiz Antonio
author_role author
author2 Gioielli,Luiz Antonio
author2_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Silva,Roberta Claro da
Gioielli,Luiz Antonio
dc.subject.por.fl_str_mv structured lipids
human milk fat
interesterification
topic structured lipids
human milk fat
interesterification
description Human milk has characteristics of great importance for the newborn. Its composition shows all nutrients in quantity and quality needed, in addition to providing protection against infections and allergies and stimulating the immune system. Therefore, the composition of fatty acids and their distribution in the triacylglycerols are targets of studies on infant formula, and the triacylglycerols of human milk fat should serve as a model for the lipid components. This review aims to report studies of technology in lipids in order to produce structured lipids as substitutes of human milk fat.
publishDate 2009
dc.date.none.fl_str_mv 2009-01-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032
url http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv 10.1590/S0100-40422009000500032
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv text/html
dc.publisher.none.fl_str_mv Sociedade Brasileira de Química
publisher.none.fl_str_mv Sociedade Brasileira de Química
dc.source.none.fl_str_mv Química Nova v.32 n.5 2009
reponame:Química Nova (Online)
instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron:SBQ
instname_str Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron_str SBQ
institution SBQ
reponame_str Química Nova (Online)
collection Química Nova (Online)
repository.name.fl_str_mv Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
repository.mail.fl_str_mv quimicanova@sbq.org.br
_version_ 1750318109165617152