Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2009 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Química Nova (Online) |
Texto Completo: | http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032 |
Resumo: | Human milk has characteristics of great importance for the newborn. Its composition shows all nutrients in quantity and quality needed, in addition to providing protection against infections and allergies and stimulating the immune system. Therefore, the composition of fatty acids and their distribution in the triacylglycerols are targets of studies on infant formula, and the triacylglycerols of human milk fat should serve as a model for the lipid components. This review aims to report studies of technology in lipids in order to produce structured lipids as substitutes of human milk fat. |
id |
SBQ-3_4b5909e2965492e24db626448e17f3f3 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:scielo:S0100-40422009000500032 |
network_acronym_str |
SBQ-3 |
network_name_str |
Química Nova (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humanostructured lipidshuman milk fatinteresterificationHuman milk has characteristics of great importance for the newborn. Its composition shows all nutrients in quantity and quality needed, in addition to providing protection against infections and allergies and stimulating the immune system. Therefore, the composition of fatty acids and their distribution in the triacylglycerols are targets of studies on infant formula, and the triacylglycerols of human milk fat should serve as a model for the lipid components. This review aims to report studies of technology in lipids in order to produce structured lipids as substitutes of human milk fat.Sociedade Brasileira de Química2009-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032Química Nova v.32 n.5 2009reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422009000500032info:eu-repo/semantics/openAccessSilva,Roberta Claro daGioielli,Luiz Antoniopor2009-07-30T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422009000500032Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2009-07-30T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
title |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
spellingShingle |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano Silva,Roberta Claro da structured lipids human milk fat interesterification |
title_short |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
title_full |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
title_fullStr |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
title_full_unstemmed |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
title_sort |
Lipídios estruturados: alternativa para a produção de sucedâneos da gordura do leite humano |
author |
Silva,Roberta Claro da |
author_facet |
Silva,Roberta Claro da Gioielli,Luiz Antonio |
author_role |
author |
author2 |
Gioielli,Luiz Antonio |
author2_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Silva,Roberta Claro da Gioielli,Luiz Antonio |
dc.subject.por.fl_str_mv |
structured lipids human milk fat interesterification |
topic |
structured lipids human milk fat interesterification |
description |
Human milk has characteristics of great importance for the newborn. Its composition shows all nutrients in quantity and quality needed, in addition to providing protection against infections and allergies and stimulating the immune system. Therefore, the composition of fatty acids and their distribution in the triacylglycerols are targets of studies on infant formula, and the triacylglycerols of human milk fat should serve as a model for the lipid components. This review aims to report studies of technology in lipids in order to produce structured lipids as substitutes of human milk fat. |
publishDate |
2009 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2009-01-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032 |
url |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422009000500032 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
10.1590/S0100-40422009000500032 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
dc.source.none.fl_str_mv |
Química Nova v.32 n.5 2009 reponame:Química Nova (Online) instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ) instacron:SBQ |
instname_str |
Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
instacron_str |
SBQ |
institution |
SBQ |
reponame_str |
Química Nova (Online) |
collection |
Química Nova (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
repository.mail.fl_str_mv |
quimicanova@sbq.org.br |
_version_ |
1750318109165617152 |