SATISFAÇÃO DO CLIENTE DE SERVIÇOS: Um estudo no setor de restaurantes na cidade de Juiz de Fora / MG
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2010 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) |
Texto Completo: | https://app.uff.br/riuff/handle/1/19304 |
Resumo: | This research seeks to understand and measure the existence of a gap between the perception of clients and managers of restaurants in the city of Juiz de Fora (MG) about the expectations of this customers about the quality of services provided. The SERVQUAL model, which demonstrates the steps to be considered in the analysis of quality in services, focusing on what could be improved in relation to customer expectations and perceptions of the service provided, was the model chosen for the research. The study will form the basis in order to develop further strategies to improve client quality perception during the process of providing the service. |
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SATISFAÇÃO DO CLIENTE DE SERVIÇOS: Um estudo no setor de restaurantes na cidade de Juiz de Fora / MGCUSTOMER SATISFACTION SERVICES: A STUDY IN THE RESTAURANT SECTOR IN THE CITY OF JUIZ DE FORA/MGqualidade no serviçorestaurantepercepção do clienteServqualservice qualityrestaurantclient perceptionServqualCNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAOThis research seeks to understand and measure the existence of a gap between the perception of clients and managers of restaurants in the city of Juiz de Fora (MG) about the expectations of this customers about the quality of services provided. The SERVQUAL model, which demonstrates the steps to be considered in the analysis of quality in services, focusing on what could be improved in relation to customer expectations and perceptions of the service provided, was the model chosen for the research. The study will form the basis in order to develop further strategies to improve client quality perception during the process of providing the service.Universidade Federal FluminenseO presente trabalho visa entender e mensurar a existência de lacunas entre a percepção de clientes e gestores de restaurantes na cidade de Juiz de Fora (MG) acerca das expectativas desses clientes quanto à qualidade dos serviços prestados. Para tanto, foi utilizando o modelo SERVQUAL, que demonstra os passos a serem considerados na análise da qualidade em serviços, com foco no que poderá ser melhorado em relação às expectativas dos clientes e as percepções sobre a prestação do serviço. O estudo servirá de base para o desenvolvimento de estratégias que visem melhorar a percepção de qualidade do cliente durante o processo de prestação do serviço.Programa de Pós-graduação em Sistemas de GestãoSegurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade TotalGutierrez, Ruben HuamanchumoCPF:87745796322http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/visualizacv.do?id=K4706492A8&dataRevisao=nullLima, Gilson Brito AlvesCPF:88895241722http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/visualizacv.do?id=K4791172A4&dataRevisao=nullNunes, Roberta Cavalcanti PereiraCPF:56869222222http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/index.jspMarson, Douglas Quirino2021-03-10T20:47:04Z2011-07-132021-03-10T20:47:04Z2010-04-19info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttps://app.uff.br/riuff/handle/1/19304porCC-BY-SAinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)instname:Universidade Federal Fluminense (UFF)instacron:UFF2021-03-10T20:47:04Zoai:app.uff.br:1/19304Repositório InstitucionalPUBhttps://app.uff.br/oai/requestriuff@id.uff.bropendoar:21202024-08-19T10:52:23.172145Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) - Universidade Federal Fluminense (UFF)false |
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