THE QUALITY OF WORK LIFE (QWL) IN A FOOD INDUSTRY
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2021 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Gestão e sociedade |
Texto Completo: | https://ges.face.ufmg.br/index.php/gestaoesociedade/article/view/3441 |
Resumo: | The Quality of Work Life (QWL) is indispensable in orgnizations, as promotes peoples’s well-being, satisfaction and. The aims is to investigate how the QWL is configured in a food industry, based on Walton’ model (1975). It’s a exploratory and descriptive research, applied to a quantitative approach. The questionnaires were used and answered by 130 employees. The results indicate that the majority of employees are satisfied with the QWL actions implemented, although some aspect referring to the dimensions that deal with fair and adequate compesation and the work and total life space need to be improved. With these results, it turns out that the company can efficienty adjust the flawed points and, thus, be seen by its employees as an organization that meets all QWL requirements. This study brings social, organizational and academic contributions as allows a more detailed unterstanding of the industrial reality and knowledge for the evolution of QWL. |
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THE QUALITY OF WORK LIFE (QWL) IN A FOOD INDUSTRYA QUALIDADE DE VIDA NO TRABALHO (QVT) EM UMA INDÚSTRIA ALIMENTÍCIA Food industryProductuvityQuality of work lifeSatisfactionWell-beingIndústria alimentíciaProdutividadeQualidade de vida no trabalhoSatisfaçãoBem-estarThe Quality of Work Life (QWL) is indispensable in orgnizations, as promotes peoples’s well-being, satisfaction and. The aims is to investigate how the QWL is configured in a food industry, based on Walton’ model (1975). It’s a exploratory and descriptive research, applied to a quantitative approach. The questionnaires were used and answered by 130 employees. The results indicate that the majority of employees are satisfied with the QWL actions implemented, although some aspect referring to the dimensions that deal with fair and adequate compesation and the work and total life space need to be improved. With these results, it turns out that the company can efficienty adjust the flawed points and, thus, be seen by its employees as an organization that meets all QWL requirements. This study brings social, organizational and academic contributions as allows a more detailed unterstanding of the industrial reality and knowledge for the evolution of QWL.A Qualidade de Vida do Trabalho (QVT), notoriamente, tornou-se imprescindível nas organizações por promover o bem-estar, a satisfação e a produtividade das pessoas. O objetivo é investigar como se configura a QVT em uma indústria alimentícia, tomando por referência o modelo de Walton (1975). A pesquisa é descritiva e exploratória, com uma abordagem quantitativa. Utilizou-se um questionário aplicado com 130 funcionários. Os resultados implicam que a maior parte dos trabalhadores está satisfeita com as ações da QVT implementadas, embora, alguns enfoques quanto à compensação justa e adequada, assim como, o trabalho e espaço total de vida demandam aprimoramentos. Os resultados revelam que a indústria alimentícia deve readequar os pontos falhos de modo mais eficaz, fazendo com que a os empregados compreendam que a empresa está vigilante aos critérios da QVT. O estudo traz contribuições sociais, organizacionais e acadêmicas por consentir um entendimento mais aprofundado sobre as especifidades industriais e conhecimento para a evolução da QVT.CEPEAD/FACE - UFMG2021-11-20info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://ges.face.ufmg.br/index.php/gestaoesociedade/article/view/344110.21171/ges.v15i43.3441Management & Society Electronic Journal; Vol. 15 No. 43 (2021): Setembro/Dezembro de 2021Gestão e Sociedade; v. 15 n. 43 (2021): Setembro/Dezembro de 20211980-575610.21171/ges.v15i43reponame:Gestão e sociedadeinstname:Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG)instacron:UFMGporhttps://ges.face.ufmg.br/index.php/gestaoesociedade/article/view/3441/1529Copyright (c) 2021 Gestão e Sociedadehttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessSilva, Armistrong Martins daCabral , Augusto Cézar de AquinoSantos, Sandra Maria dos Silva, Áurio Lúcio Leocádio da 2021-11-22T11:32:46Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/3441Revistahttps://www.gestaoesociedade.org/gestaoesociedadePUBhttps://www.gestaoesociedade.org/gestaoesociedade/oaiges@face.ufmg.br||ricardo.ges.ufmg@gmail.com||1980-57561980-5756opendoar:2021-11-22T11:32:46Gestão e sociedade - Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG)false |
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