A tecnologia a favor da comercialização do pequeno produtor de hortifruti
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2022 |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Biblioteca Digital de Monografias da UFMT |
Texto Completo: | http://bdm.ufmt.br/handle/1/2435 |
Resumo: | Vegetables stand out for providing important sources of vitamins, minerals, fibers, among other benefits to the human body. In addition, many of its products, even on a small scale, can be produced throughout the year. Most are present at the Brazilian table, whether through a salad, a juice or in natura, the important thing is their consumption, which in addition to being healthy, improves the quality of life. Several agricultural products are sold in open markets, by local producers who supply the region's commerce. The product is, for the most part, considered healthier, due to the lesser or no use of agricultural pesticides and also because it is fresher. This work was developed through bibliographical research, as well as knowledge acquired in magazines focused on the daily life of hortifruti and on-site research, in view of the high demand for a better diet, provided by healthy foods with better added values, without ceasing to side the web search where the wide range of applications aimed at commercialization in general, is located. The development of this approach aimed to demonstrate that the marketing of fresh produce by the small producer, who uses technological tools and simplified strategies, competes on an equal footing with large producers, taking into account the zeal, since it is a production on a smaller scale. , in which supervision is provided in a more succinct and dedicated manner, resulting in better quality and value-added products. |
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A tecnologia a favor da comercialização do pequeno produtor de hortifrutiCNPQ::CIENCIAS AGRARIAS::ENGENHARIA AGRICOLAComércio hortifrutiAplicativos de vendaPequeno produtorHortifruti tradeSales applicationsSmall producerVegetables stand out for providing important sources of vitamins, minerals, fibers, among other benefits to the human body. In addition, many of its products, even on a small scale, can be produced throughout the year. Most are present at the Brazilian table, whether through a salad, a juice or in natura, the important thing is their consumption, which in addition to being healthy, improves the quality of life. Several agricultural products are sold in open markets, by local producers who supply the region's commerce. The product is, for the most part, considered healthier, due to the lesser or no use of agricultural pesticides and also because it is fresher. This work was developed through bibliographical research, as well as knowledge acquired in magazines focused on the daily life of hortifruti and on-site research, in view of the high demand for a better diet, provided by healthy foods with better added values, without ceasing to side the web search where the wide range of applications aimed at commercialization in general, is located. The development of this approach aimed to demonstrate that the marketing of fresh produce by the small producer, who uses technological tools and simplified strategies, competes on an equal footing with large producers, taking into account the zeal, since it is a production on a smaller scale. , in which supervision is provided in a more succinct and dedicated manner, resulting in better quality and value-added products.As hortaliças se destacam por fornecerem importantes fontes de vitaminas, sais minerais, fibras, entre outros benefícios ao corpo humano. Além disso, muitos de seus produtos, mesmo em baixa escala, podem ser produzidos durante todo o ano. Em sua maioria estão presentes à mesa do brasileiro, seja por meio de uma salada, um suco ou in natura, o importante é o seu consumo, que além de ser saudável, melhora a qualidade de vida. Diversos produtos agrícolas são comercializados em feiras livres, por produtores locais que abastecem o comércio da região. O produto é, em sua grande maioria, considerado mais saudável, pelo menor ou nenhum uso de defensivos agrícolas e também por ser mais fresco. Este trabalho foi desenvolvido por meio de pesquisa bibliográfica, bem como por conhecimentos adquiridos em revistas voltadas ao cotidiano do hortifruti e pesquisa in loco, tendo em vista a alta procura por uma alimentação melhor, proporcionado por alimentos saudáveis com melhores valores agregados, sem deixar de lado a pesquisa na web onde a grande gama de aplicativos voltado a comercialização em geral, se situa. O desenvolvimento desta abordagem teve por finalidade demonstrar que a comercialização de hortifruti pelo pequeno produtor, que se utiliza de ferramentas tecnológicas e estratégias simplificadas, concorrem em igualdade com grandes produtores, levando em consideração o zelo, já que se trata de uma produção em menor escala, em que a supervisão é prestada de maneira mais sucinta e dedicada resultando em produtos de melhor qualidade e com valor agregado.Universidade Federal de Mato GrossoBrasilInstituto de Ciências Agrárias e Ambientais (ICAA) – SinopUFMT CUS - SinopEngenharia Agrícola e Ambiental - CUSLopes, Vinícius José Santoshttp://lattes.cnpq.br/7940181441147429Lopes, Vinícius José Santoshttp://lattes.cnpq.br/7940181441147429Oliveira, Lúcio Gonçalves Barbosa dehttp://lattes.cnpq.br/6386669499316895Ruffato, Solenirhttp://lattes.cnpq.br/7543025155880085Ernesto, Douglas Garcia2022-08-10T14:08:58Z2022-03-242022-08-10T14:08:58Z2022-02-16info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisinfo:eu-repo/semantics/datasetERNESTO, Douglas Garcia. A tecnologia a favor da comercialização do pequeno produtor de hortifruti.2021. 23f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Engenharia Agrícola e Ambiental) – Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Ambientais, Sinop, 2021.http://bdm.ufmt.br/handle/1/2435porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Biblioteca Digital de Monografias da UFMTinstname:Universidade Federal de Mato Grosso (UFMT)instacron:UFMT2022-09-01T07:00:43Zoai:localhost:1/2435Biblioteca Digital de Monografiahttps://bdm.ufmt.br/PUBhttp://200.129.241.122/oai/requestopendoar:2022-09-01T07:00:43falseBiblioteca Digital de Monografiahttps://bdm.ufmt.br/PUBhttp://200.129.241.122/oai/requestbibliotecacentral@ufmt.br||opendoar:2022-09-01T07:00:43Biblioteca Digital de Monografias da UFMT - Universidade Federal de Mato Grosso (UFMT)false |
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