THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Nardocci, Adailton Luiz
Data de Publicação: 2018
Outros Autores: COSTA, VERA MARIZA HENRIQUES DE MIRANDA, Alcântara, Rosane Lucia Chicarelli, Ferraz Júnior, Fábio, Hermosilla, José Luis Garcia
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios
Texto Completo: https://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441
Resumo: The objectives of this article are to characterize the strategy of postponement, to describe its application in a food processing agroindustry and to identify, from literature review and case study, motivations, benefits and favorable factors for its adoption by the segment investigated. The case study was developed in a food processing company, in the interior of the state of São Paulo. It was concluded that the main motivations for adopting the postponement strategy are: seasonality of the raw material, uncertainty regarding the variation in the specifications of the demanded products, economy of scale and cost of production and storage.
id UNISUL-1_fa1ff0ff85dec2d7e727c20274613282
oai_identifier_str oai:portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br:article/5441
network_acronym_str UNISUL-1
network_name_str Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios
repository_id_str
spelling THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIESLA ESTRATEGIA DE APLAZAMIENTO: MOTIVACIONES Y FACTORES QUE FAVORECEN SU ADOPTIÓN EN AGROINDUSTRIAS DE ALIMENTOSA ESTRATÉGIA DE POSTPONEMENT: MOTIVAÇÕES E FATORES QUE FAVORECEM SUA ADOÇÃO EM AGROINDÚSTRIAS DE ALIMENTOSProcessing strategyCustom processingUncertainty of demandSeasonality of the raw materialTomato and guava processing.Estrategia de procesamientoProcesamiento personalizadoIncertidumbre de la demandaEstacionalidad de la materia primaProcesamiento de tomate y guayaba.Estratégia de processamentoProcessamento customizadoIncerteza de demandaSazonalidade da matéria primaProcessamento de tomate e goiaba.The objectives of this article are to characterize the strategy of postponement, to describe its application in a food processing agroindustry and to identify, from literature review and case study, motivations, benefits and favorable factors for its adoption by the segment investigated. The case study was developed in a food processing company, in the interior of the state of São Paulo. It was concluded that the main motivations for adopting the postponement strategy are: seasonality of the raw material, uncertainty regarding the variation in the specifications of the demanded products, economy of scale and cost of production and storage.El propósito de este artículo es describir la aplicación de la estrategia de postponement  en una empresa de procesamiento de alimentos e identificar las motivaciones, los beneficios y los factores favorables a la adopción de esta estrategia. La investigación se desarrolló a través de un estudio de caso en una empresa de procesamiento de alimentos en el estado de Sao Paulo. Se podría concluir que las motivaciones principales para la adopción de esta estrategia  en la empresa son: la estacionalidad de las materias primas; la incertidumbre sobre la variación de las características de los productos demandados; las economías de escala; y los costos de producción y de almacenamiento.Constituem objetivos deste artigo, caracterizar a estratégia de postponement ou postergação, descrever sua aplicação em uma agroindústria processadora de alimentos e identificar, a partir de revisão da literatura e de estudo de caso, motivações, benefícios e fatores favoráveis para sua adoção pelo segmento investigado. O estudo de caso foi desenvolvido em empresa processadora de alimentos, no interior do estado de São Paulo. Pôde-se concluir que as principais motivações para a adoção da estratégia postponement são: sazonalidade da matéria prima, incerteza diante da variação das especificidades dos produtos demandados, economia de escala e custo de produção e de estocagem.Universidade do Sul de Santa Catarina2018-12-28info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/544110.19177/reen.v11e012018254-279Revista Eletrônica de Estratégia & Negócios; v. 11 n. 1 (2018); 254-2791984-33721984-3372reponame:Revista Eletrônica de Estratégia e Negóciosinstname:Universidade do Sul de SC (UNISUL)instacron:UNISULporhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441/pdf_1Copyright (c) 2018 Revista Eletrônica de Estratégia & Negóciosinfo:eu-repo/semantics/openAccessNardocci, Adailton LuizCOSTA, VERA MARIZA HENRIQUES DE MIRANDAAlcântara, Rosane Lucia ChicarelliFerraz Júnior, FábioHermosilla, José Luis Garcia2020-04-28T13:49:14Zoai:portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br:article/5441Revistahttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeNPRIhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/oaiterezinha.angeloni@unisul.br||ademar.unisul@gmail.com1984-33721984-3372opendoar:2022-11-08T11:08:34.132527Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios - Universidade do Sul de SC (UNISUL)false
dc.title.none.fl_str_mv THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
LA ESTRATEGIA DE APLAZAMIENTO: MOTIVACIONES Y FACTORES QUE FAVORECEN SU ADOPTIÓN EN AGROINDUSTRIAS DE ALIMENTOS
A ESTRATÉGIA DE POSTPONEMENT: MOTIVAÇÕES E FATORES QUE FAVORECEM SUA ADOÇÃO EM AGROINDÚSTRIAS DE ALIMENTOS
title THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
spellingShingle THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
Nardocci, Adailton Luiz
Processing strategy
Custom processing
Uncertainty of demand
Seasonality of the raw material
Tomato and guava processing.
Estrategia de procesamiento
Procesamiento personalizado
Incertidumbre de la demanda
Estacionalidad de la materia prima
Procesamiento de tomate y guayaba.
Estratégia de processamento
Processamento customizado
Incerteza de demanda
Sazonalidade da matéria prima
Processamento de tomate e goiaba.
title_short THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
title_full THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
title_fullStr THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
title_full_unstemmed THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
title_sort THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
author Nardocci, Adailton Luiz
author_facet Nardocci, Adailton Luiz
COSTA, VERA MARIZA HENRIQUES DE MIRANDA
Alcântara, Rosane Lucia Chicarelli
Ferraz Júnior, Fábio
Hermosilla, José Luis Garcia
author_role author
author2 COSTA, VERA MARIZA HENRIQUES DE MIRANDA
Alcântara, Rosane Lucia Chicarelli
Ferraz Júnior, Fábio
Hermosilla, José Luis Garcia
author2_role author
author
author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Nardocci, Adailton Luiz
COSTA, VERA MARIZA HENRIQUES DE MIRANDA
Alcântara, Rosane Lucia Chicarelli
Ferraz Júnior, Fábio
Hermosilla, José Luis Garcia
dc.subject.por.fl_str_mv Processing strategy
Custom processing
Uncertainty of demand
Seasonality of the raw material
Tomato and guava processing.
Estrategia de procesamiento
Procesamiento personalizado
Incertidumbre de la demanda
Estacionalidad de la materia prima
Procesamiento de tomate y guayaba.
Estratégia de processamento
Processamento customizado
Incerteza de demanda
Sazonalidade da matéria prima
Processamento de tomate e goiaba.
topic Processing strategy
Custom processing
Uncertainty of demand
Seasonality of the raw material
Tomato and guava processing.
Estrategia de procesamiento
Procesamiento personalizado
Incertidumbre de la demanda
Estacionalidad de la materia prima
Procesamiento de tomate y guayaba.
Estratégia de processamento
Processamento customizado
Incerteza de demanda
Sazonalidade da matéria prima
Processamento de tomate e goiaba.
description The objectives of this article are to characterize the strategy of postponement, to describe its application in a food processing agroindustry and to identify, from literature review and case study, motivations, benefits and favorable factors for its adoption by the segment investigated. The case study was developed in a food processing company, in the interior of the state of São Paulo. It was concluded that the main motivations for adopting the postponement strategy are: seasonality of the raw material, uncertainty regarding the variation in the specifications of the demanded products, economy of scale and cost of production and storage.
publishDate 2018
dc.date.none.fl_str_mv 2018-12-28
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441
10.19177/reen.v11e012018254-279
url https://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441
identifier_str_mv 10.19177/reen.v11e012018254-279
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441/pdf_1
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2018 Revista Eletrônica de Estratégia & Negócios
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2018 Revista Eletrônica de Estratégia & Negócios
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade do Sul de Santa Catarina
publisher.none.fl_str_mv Universidade do Sul de Santa Catarina
dc.source.none.fl_str_mv Revista Eletrônica de Estratégia & Negócios; v. 11 n. 1 (2018); 254-279
1984-3372
1984-3372
reponame:Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios
instname:Universidade do Sul de SC (UNISUL)
instacron:UNISUL
instname_str Universidade do Sul de SC (UNISUL)
instacron_str UNISUL
institution UNISUL
reponame_str Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios
collection Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios
repository.name.fl_str_mv Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios - Universidade do Sul de SC (UNISUL)
repository.mail.fl_str_mv terezinha.angeloni@unisul.br||ademar.unisul@gmail.com
_version_ 1800220656643604480