THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIES
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Data de Publicação: | 2018 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios |
Texto Completo: | https://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441 |
Resumo: | The objectives of this article are to characterize the strategy of postponement, to describe its application in a food processing agroindustry and to identify, from literature review and case study, motivations, benefits and favorable factors for its adoption by the segment investigated. The case study was developed in a food processing company, in the interior of the state of São Paulo. It was concluded that the main motivations for adopting the postponement strategy are: seasonality of the raw material, uncertainty regarding the variation in the specifications of the demanded products, economy of scale and cost of production and storage. |
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THE POSTPONEMENT STRATEGY: MOTIVATIONS AND FACTORS THAT FAVOR ITS ADOPTION IN FOOD AGROINDUSTRIESLA ESTRATEGIA DE APLAZAMIENTO: MOTIVACIONES Y FACTORES QUE FAVORECEN SU ADOPTIÓN EN AGROINDUSTRIAS DE ALIMENTOSA ESTRATÉGIA DE POSTPONEMENT: MOTIVAÇÕES E FATORES QUE FAVORECEM SUA ADOÇÃO EM AGROINDÚSTRIAS DE ALIMENTOSProcessing strategyCustom processingUncertainty of demandSeasonality of the raw materialTomato and guava processing.Estrategia de procesamientoProcesamiento personalizadoIncertidumbre de la demandaEstacionalidad de la materia primaProcesamiento de tomate y guayaba.Estratégia de processamentoProcessamento customizadoIncerteza de demandaSazonalidade da matéria primaProcessamento de tomate e goiaba.The objectives of this article are to characterize the strategy of postponement, to describe its application in a food processing agroindustry and to identify, from literature review and case study, motivations, benefits and favorable factors for its adoption by the segment investigated. The case study was developed in a food processing company, in the interior of the state of São Paulo. It was concluded that the main motivations for adopting the postponement strategy are: seasonality of the raw material, uncertainty regarding the variation in the specifications of the demanded products, economy of scale and cost of production and storage.El propósito de este artículo es describir la aplicación de la estrategia de postponement en una empresa de procesamiento de alimentos e identificar las motivaciones, los beneficios y los factores favorables a la adopción de esta estrategia. La investigación se desarrolló a través de un estudio de caso en una empresa de procesamiento de alimentos en el estado de Sao Paulo. Se podría concluir que las motivaciones principales para la adopción de esta estrategia en la empresa son: la estacionalidad de las materias primas; la incertidumbre sobre la variación de las características de los productos demandados; las economías de escala; y los costos de producción y de almacenamiento.Constituem objetivos deste artigo, caracterizar a estratégia de postponement ou postergação, descrever sua aplicação em uma agroindústria processadora de alimentos e identificar, a partir de revisão da literatura e de estudo de caso, motivações, benefícios e fatores favoráveis para sua adoção pelo segmento investigado. O estudo de caso foi desenvolvido em empresa processadora de alimentos, no interior do estado de São Paulo. Pôde-se concluir que as principais motivações para a adoção da estratégia postponement são: sazonalidade da matéria prima, incerteza diante da variação das especificidades dos produtos demandados, economia de escala e custo de produção e de estocagem.Universidade do Sul de Santa Catarina2018-12-28info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/544110.19177/reen.v11e012018254-279Revista Eletrônica de Estratégia & Negócios; v. 11 n. 1 (2018); 254-2791984-33721984-3372reponame:Revista Eletrônica de Estratégia e Negóciosinstname:Universidade do Sul de SC (UNISUL)instacron:UNISULporhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/article/view/5441/pdf_1Copyright (c) 2018 Revista Eletrônica de Estratégia & Negóciosinfo:eu-repo/semantics/openAccessNardocci, Adailton LuizCOSTA, VERA MARIZA HENRIQUES DE MIRANDAAlcântara, Rosane Lucia ChicarelliFerraz Júnior, FábioHermosilla, José Luis Garcia2020-04-28T13:49:14Zoai:portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br:article/5441Revistahttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeNPRIhttps://portaldeperiodicos.animaeducacao.com.br/index.php/EeN/oaiterezinha.angeloni@unisul.br||ademar.unisul@gmail.com1984-33721984-3372opendoar:2022-11-08T11:08:34.132527Revista Eletrônica de Estratégia e Negócios - Universidade do Sul de SC (UNISUL)false |
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