Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]
Data de Publicação: 2015
Tipo de documento: Tese
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da UNESP
Texto Completo: http://hdl.handle.net/11449/123971
http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf
Resumo: The objective of the study was to evaluate the diffusion of technology for dairy farming family farmers aimed at improving the quality of milk through diagnostics, training and monitoring of trained extension workers disclose to farmers. The study was conducted with 550 properties to identify the profile of the total producers in relation to family farmers in the Ribeirão Preto region, along with dairy cooperative and CATI program MILK / SAA / SP. Of this total was conducted sampling of 143 producers in 50 received technical assistance trained with a focus on milk quality through theoretical and practical courses according to your needs and only 93 were monitored through the milk analysis. All 50 producers were monitored and evaluated monthly for 12 months through technical visits of trained technical assistants. Visits were carried techniques for data collection and milk samples for monitoring the quality of milk and the use of the techniques covered in the courses. It was found significant improvement of milk quality due to the support of technical assistance and that the quality of milk produced by family farmers did not differ in the quality of the milk producers employers
id UNSP_9137b9ce2ca913067d20230f68515611
oai_identifier_str oai:repositorio.unesp.br:11449/123971
network_acronym_str UNSP
network_name_str Repositório Institucional da UNESP
repository_id_str 2946
spelling Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leiteLeite - QualidadeMicroorganismos - ContagemBacteriasPecuariaCelulasMilkThe objective of the study was to evaluate the diffusion of technology for dairy farming family farmers aimed at improving the quality of milk through diagnostics, training and monitoring of trained extension workers disclose to farmers. The study was conducted with 550 properties to identify the profile of the total producers in relation to family farmers in the Ribeirão Preto region, along with dairy cooperative and CATI program MILK / SAA / SP. Of this total was conducted sampling of 143 producers in 50 received technical assistance trained with a focus on milk quality through theoretical and practical courses according to your needs and only 93 were monitored through the milk analysis. All 50 producers were monitored and evaluated monthly for 12 months through technical visits of trained technical assistants. Visits were carried techniques for data collection and milk samples for monitoring the quality of milk and the use of the techniques covered in the courses. It was found significant improvement of milk quality due to the support of technical assistance and that the quality of milk produced by family farmers did not differ in the quality of the milk producers employersO objetivo do estudo foi avaliar a difusão de tecnologia para a atividade leiteira de agricultores familiares visando à melhoria da qualidade do leite através de diagnósticos, treinamentos e acompanhamento dos extensionistas treinados divulgando para os produtores rurais. O estudo foi realizado com 550 propriedades para identificação do perfil dos produtores totais em relação aos produtores familiares da região de Ribeirão Preto, junto com cooperativas leiteiras e o programa da CATI LEITE/SAA/SP. Desse total foram selecionados 143 produtores, dos quais 50 receberam assistência técnica treinada com foco em qualidade do leite através de cursos teórico-práticos e 93 foram apenas monitorados através de análise do leite. Os produtores foram selecionados e divididos em 2 tratamentos: os que receberam o treinamento e os que não receberam. Foram realizadas amostragens do leite mensal para verificar a eficácia do treinamento na melhoria da qualidade do leite. Foi constatada melhoria significativa da qualidade do leite em função do apoio da assistência técnica e que, a qualidade do leite produzido pelos produtores familiares não diferiu da qualidade do leite de produtores patronaisUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Oliveira, Mauro Dal Secco de [UNESP]Roma Júnior, Luiz Carlos [UNESP]Salles, Márcia Saladini Vieira [UNESP]Universidade Estadual Paulista (Unesp)Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]2015-06-17T19:34:28Z2015-06-17T19:34:28Z2015-02-06info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/doctoralThesisxii, 68 p. : il.application/pdfCOLONI, Rodrigo Dias. Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite. 2015. xii, 68 p. Tese (doutorado) - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2015.http://hdl.handle.net/11449/123971000833296http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf33004102002P00601409166324969Alephreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPporinfo:eu-repo/semantics/openAccess2024-06-05T18:56:19Zoai:repositorio.unesp.br:11449/123971Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T14:47:03.317378Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false
dc.title.none.fl_str_mv Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
title Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
spellingShingle Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]
Leite - Qualidade
Microorganismos - Contagem
Bacterias
Pecuaria
Celulas
Milk
title_short Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
title_full Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
title_fullStr Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
title_full_unstemmed Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
title_sort Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
author Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]
author_facet Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]
author_role author
dc.contributor.none.fl_str_mv Oliveira, Mauro Dal Secco de [UNESP]
Roma Júnior, Luiz Carlos [UNESP]
Salles, Márcia Saladini Vieira [UNESP]
Universidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.author.fl_str_mv Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]
dc.subject.por.fl_str_mv Leite - Qualidade
Microorganismos - Contagem
Bacterias
Pecuaria
Celulas
Milk
topic Leite - Qualidade
Microorganismos - Contagem
Bacterias
Pecuaria
Celulas
Milk
description The objective of the study was to evaluate the diffusion of technology for dairy farming family farmers aimed at improving the quality of milk through diagnostics, training and monitoring of trained extension workers disclose to farmers. The study was conducted with 550 properties to identify the profile of the total producers in relation to family farmers in the Ribeirão Preto region, along with dairy cooperative and CATI program MILK / SAA / SP. Of this total was conducted sampling of 143 producers in 50 received technical assistance trained with a focus on milk quality through theoretical and practical courses according to your needs and only 93 were monitored through the milk analysis. All 50 producers were monitored and evaluated monthly for 12 months through technical visits of trained technical assistants. Visits were carried techniques for data collection and milk samples for monitoring the quality of milk and the use of the techniques covered in the courses. It was found significant improvement of milk quality due to the support of technical assistance and that the quality of milk produced by family farmers did not differ in the quality of the milk producers employers
publishDate 2015
dc.date.none.fl_str_mv 2015-06-17T19:34:28Z
2015-06-17T19:34:28Z
2015-02-06
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
format doctoralThesis
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv COLONI, Rodrigo Dias. Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite. 2015. xii, 68 p. Tese (doutorado) - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2015.
http://hdl.handle.net/11449/123971
000833296
http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf
33004102002P0
0601409166324969
identifier_str_mv COLONI, Rodrigo Dias. Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite. 2015. xii, 68 p. Tese (doutorado) - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2015.
000833296
33004102002P0
0601409166324969
url http://hdl.handle.net/11449/123971
http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv xii, 68 p. : il.
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade Estadual Paulista (Unesp)
publisher.none.fl_str_mv Universidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.source.none.fl_str_mv Aleph
reponame:Repositório Institucional da UNESP
instname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron:UNESP
instname_str Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron_str UNESP
institution UNESP
reponame_str Repositório Institucional da UNESP
collection Repositório Institucional da UNESP
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1808128416821542912