Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2015 |
Tipo de documento: | Tese |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UNESP |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/11449/123971 http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf |
Resumo: | The objective of the study was to evaluate the diffusion of technology for dairy farming family farmers aimed at improving the quality of milk through diagnostics, training and monitoring of trained extension workers disclose to farmers. The study was conducted with 550 properties to identify the profile of the total producers in relation to family farmers in the Ribeirão Preto region, along with dairy cooperative and CATI program MILK / SAA / SP. Of this total was conducted sampling of 143 producers in 50 received technical assistance trained with a focus on milk quality through theoretical and practical courses according to your needs and only 93 were monitored through the milk analysis. All 50 producers were monitored and evaluated monthly for 12 months through technical visits of trained technical assistants. Visits were carried techniques for data collection and milk samples for monitoring the quality of milk and the use of the techniques covered in the courses. It was found significant improvement of milk quality due to the support of technical assistance and that the quality of milk produced by family farmers did not differ in the quality of the milk producers employers |
id |
UNSP_9137b9ce2ca913067d20230f68515611 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.unesp.br:11449/123971 |
network_acronym_str |
UNSP |
network_name_str |
Repositório Institucional da UNESP |
repository_id_str |
2946 |
spelling |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leiteLeite - QualidadeMicroorganismos - ContagemBacteriasPecuariaCelulasMilkThe objective of the study was to evaluate the diffusion of technology for dairy farming family farmers aimed at improving the quality of milk through diagnostics, training and monitoring of trained extension workers disclose to farmers. The study was conducted with 550 properties to identify the profile of the total producers in relation to family farmers in the Ribeirão Preto region, along with dairy cooperative and CATI program MILK / SAA / SP. Of this total was conducted sampling of 143 producers in 50 received technical assistance trained with a focus on milk quality through theoretical and practical courses according to your needs and only 93 were monitored through the milk analysis. All 50 producers were monitored and evaluated monthly for 12 months through technical visits of trained technical assistants. Visits were carried techniques for data collection and milk samples for monitoring the quality of milk and the use of the techniques covered in the courses. It was found significant improvement of milk quality due to the support of technical assistance and that the quality of milk produced by family farmers did not differ in the quality of the milk producers employersO objetivo do estudo foi avaliar a difusão de tecnologia para a atividade leiteira de agricultores familiares visando à melhoria da qualidade do leite através de diagnósticos, treinamentos e acompanhamento dos extensionistas treinados divulgando para os produtores rurais. O estudo foi realizado com 550 propriedades para identificação do perfil dos produtores totais em relação aos produtores familiares da região de Ribeirão Preto, junto com cooperativas leiteiras e o programa da CATI LEITE/SAA/SP. Desse total foram selecionados 143 produtores, dos quais 50 receberam assistência técnica treinada com foco em qualidade do leite através de cursos teórico-práticos e 93 foram apenas monitorados através de análise do leite. Os produtores foram selecionados e divididos em 2 tratamentos: os que receberam o treinamento e os que não receberam. Foram realizadas amostragens do leite mensal para verificar a eficácia do treinamento na melhoria da qualidade do leite. Foi constatada melhoria significativa da qualidade do leite em função do apoio da assistência técnica e que, a qualidade do leite produzido pelos produtores familiares não diferiu da qualidade do leite de produtores patronaisUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Oliveira, Mauro Dal Secco de [UNESP]Roma Júnior, Luiz Carlos [UNESP]Salles, Márcia Saladini Vieira [UNESP]Universidade Estadual Paulista (Unesp)Coloni, Rodrigo Dias [UNESP]2015-06-17T19:34:28Z2015-06-17T19:34:28Z2015-02-06info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/doctoralThesisxii, 68 p. : il.application/pdfCOLONI, Rodrigo Dias. Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite. 2015. xii, 68 p. Tese (doutorado) - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2015.http://hdl.handle.net/11449/123971000833296http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf33004102002P00601409166324969Alephreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPporinfo:eu-repo/semantics/openAccess2024-06-05T18:56:19Zoai:repositorio.unesp.br:11449/123971Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T14:47:03.317378Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
title |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
spellingShingle |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite Coloni, Rodrigo Dias [UNESP] Leite - Qualidade Microorganismos - Contagem Bacterias Pecuaria Celulas Milk |
title_short |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
title_full |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
title_fullStr |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
title_full_unstemmed |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
title_sort |
Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite |
author |
Coloni, Rodrigo Dias [UNESP] |
author_facet |
Coloni, Rodrigo Dias [UNESP] |
author_role |
author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Oliveira, Mauro Dal Secco de [UNESP] Roma Júnior, Luiz Carlos [UNESP] Salles, Márcia Saladini Vieira [UNESP] Universidade Estadual Paulista (Unesp) |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Coloni, Rodrigo Dias [UNESP] |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Leite - Qualidade Microorganismos - Contagem Bacterias Pecuaria Celulas Milk |
topic |
Leite - Qualidade Microorganismos - Contagem Bacterias Pecuaria Celulas Milk |
description |
The objective of the study was to evaluate the diffusion of technology for dairy farming family farmers aimed at improving the quality of milk through diagnostics, training and monitoring of trained extension workers disclose to farmers. The study was conducted with 550 properties to identify the profile of the total producers in relation to family farmers in the Ribeirão Preto region, along with dairy cooperative and CATI program MILK / SAA / SP. Of this total was conducted sampling of 143 producers in 50 received technical assistance trained with a focus on milk quality through theoretical and practical courses according to your needs and only 93 were monitored through the milk analysis. All 50 producers were monitored and evaluated monthly for 12 months through technical visits of trained technical assistants. Visits were carried techniques for data collection and milk samples for monitoring the quality of milk and the use of the techniques covered in the courses. It was found significant improvement of milk quality due to the support of technical assistance and that the quality of milk produced by family farmers did not differ in the quality of the milk producers employers |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015-06-17T19:34:28Z 2015-06-17T19:34:28Z 2015-02-06 |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis |
format |
doctoralThesis |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
COLONI, Rodrigo Dias. Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite. 2015. xii, 68 p. Tese (doutorado) - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2015. http://hdl.handle.net/11449/123971 000833296 http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf 33004102002P0 0601409166324969 |
identifier_str_mv |
COLONI, Rodrigo Dias. Impacto da difusão de tecnologia na melhoria da qualidade do leite. 2015. xii, 68 p. Tese (doutorado) - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2015. 000833296 33004102002P0 0601409166324969 |
url |
http://hdl.handle.net/11449/123971 http://www.athena.biblioteca.unesp.br/exlibris/bd/cathedra/09-06-2015/000833296.pdf |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
xii, 68 p. : il. application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Estadual Paulista (Unesp) |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Estadual Paulista (Unesp) |
dc.source.none.fl_str_mv |
Aleph reponame:Repositório Institucional da UNESP instname:Universidade Estadual Paulista (UNESP) instacron:UNESP |
instname_str |
Universidade Estadual Paulista (UNESP) |
instacron_str |
UNESP |
institution |
UNESP |
reponame_str |
Repositório Institucional da UNESP |
collection |
Repositório Institucional da UNESP |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP) |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1808128416821542912 |