Controle da oxidação lipídica em ração para tilápia do nilo
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2016 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UNESP |
Texto Completo: | http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20151612 http://hdl.handle.net/11449/173187 |
Resumo: | The purpose of this research was to investigate the progress of the rancidity in Nile tilapia diets containing bacterial biomass of Rubrivivax gelatinosus. Six experimental treatments comprised basal diet (negative control), diet with asthaxanthin (positive control) and 4 diets with different concentrations of the bacterial biomass. The thiobarbituric acid assay for rancidity analyses were accomplished after 6 and 12 months of diets storage. It was concluded that Rubrivivax gelatinosus biomass minimized the racidity in Nile tilapia diets in 32.52 to 44.72% at 6 months and in 37.85 to 52.37% at 12 months of storage. |
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Controle da oxidação lipídica em ração para tilápia do niloControl of the lipid oxidation in nile tilapia feedAntioxidantRancidityRubrivivax gelatinosusTBARSThe purpose of this research was to investigate the progress of the rancidity in Nile tilapia diets containing bacterial biomass of Rubrivivax gelatinosus. Six experimental treatments comprised basal diet (negative control), diet with asthaxanthin (positive control) and 4 diets with different concentrations of the bacterial biomass. The thiobarbituric acid assay for rancidity analyses were accomplished after 6 and 12 months of diets storage. It was concluded that Rubrivivax gelatinosus biomass minimized the racidity in Nile tilapia diets in 32.52 to 44.72% at 6 months and in 37.85 to 52.37% at 12 months of storage.Departamento de Apoio Produção e Saúde Animal Faculdade de Medicina Veterinária (FMVA) Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho” (UNESP), Campus de Araçatuba, Rua Clóvis Pestana, 793Departamento de Apoio Produção e Saúde Animal Faculdade de Medicina Veterinária (FMVA) Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho” (UNESP), Campus de Araçatuba, Rua Clóvis Pestana, 793Universidade Estadual Paulista (Unesp)Grassi, Thiago Luís Magnani [UNESP]Marcos, Marcelo Tacconi de Siqueira [UNESP]Ponsano, Elisa Helena Giglio [UNESP]2018-12-11T17:04:02Z2018-12-11T17:04:02Z2016-09-01info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article1675-1677application/pdfhttp://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20151612Ciencia Rural, v. 46, n. 9, p. 1675-1677, 2016.1678-45960103-8478http://hdl.handle.net/11449/17318710.1590/0103-8478cr20151612S0103-847820160009016752-s2.0-84977582598S0103-84782016000901675.pdfScopusreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPengCiencia Rural0,337info:eu-repo/semantics/openAccess2024-09-04T19:14:55Zoai:repositorio.unesp.br:11449/173187Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestrepositoriounesp@unesp.bropendoar:29462024-09-04T19:14:55Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false |
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