Gastronomic personality and tourism destinations: communication channels evaluation in the gastronomic attractions projection in Brazilian Northeastern
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Data de Publicação: | 2011 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Turismo em Análise |
Texto Completo: | https://www.revistas.usp.br/rta/article/view/14252 |
Resumo: | This article presents an analysis of the most used communications channels to disseminate the culinary traditions of nine capitals of the Northeast of Brazil. The evaluation was based on data collected by the Projeto Caminhos do Sabor (Paths of Flavor Project) - a joint initiative of the Associação Brasileira de Bares e Restaurantes (Bars and Restaurants Brazilian Association) and the Ministério do Turismo (Ministry of Tourism) - through interviews which were made with the visitors of each one of the cities. The data show that the statement "word-of-mouth" is the main dissemination vector of information and views of the Northeastern culinary. |
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Gastronomic personality and tourism destinations: communication channels evaluation in the gastronomic attractions projection in Brazilian Northeastern Personalidad gastronómica y destinos turísticos: evaluación de los canales de comunicación en la proyección de las atracciones culinarias en el noreste de Brasil Personalidade gastronômica e destinos turísticos: avaliação dos canais de comunicação na projeção dos atrativos gastronômicos no nordeste brasileiro turismogastronomiaculináriaimagem territorialcanais de comunicaçãoturismogastronomiacocinaimagen territorialvías de comunicacióntourismgastronomyculinaryterritorial imagecommunication channels This article presents an analysis of the most used communications channels to disseminate the culinary traditions of nine capitals of the Northeast of Brazil. The evaluation was based on data collected by the Projeto Caminhos do Sabor (Paths of Flavor Project) - a joint initiative of the Associação Brasileira de Bares e Restaurantes (Bars and Restaurants Brazilian Association) and the Ministério do Turismo (Ministry of Tourism) - through interviews which were made with the visitors of each one of the cities. The data show that the statement "word-of-mouth" is the main dissemination vector of information and views of the Northeastern culinary. O artigo apresenta uma análise dos canais de comunicação mais empregados na divulgação das tradições culinárias de nove capitais do nordeste do Brasil. A avaliação foi feita com base em dados levantados pelo Projeto Caminhos do Sabor, iniciativa conjunta da Associação Brasileira de Bares e Restaurantes e Ministério do Turismo, a partir de entrevistas com visitantes em cada uma das cidades. Os dados revelam que a comunicação "boca-a-boca" é o principal vetor de disseminação de informações e impressões sobre a culinária nordestina. El artículo presenta un análisis de los canales de comunicación más empleados en la divulgación de las tradiciones culinarias de las nueve ciudades del noreste de Brasil. La evaluación se basó en los datos recopilados por el Proyecto Caminos del Sabor, una iniciativa conjunta de la Asociación Brasileña de Bares y Restaurantes y el Ministerio de Turismo, sobre la base de entrevistas con los visitantes en cada ciudad. Los datos revelan que la declaración de "boca en boca" es el principal vector de diseminación de información y opiniones sobre la cocina del noreste. Universidade de São Paulo. Escola de Comunicações e Artes2011-08-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionAvaliado por Pares Peer-reviewedRevisado por paresapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/rta/article/view/1425210.11606/issn.1984-4867.v22i2p322-340Revista Turismo em Análise; Vol. 22 No. 2 (2011); 322-340Revista Turismo em Análise; Vol. 22 Núm. 2 (2011); 322-340Revista Turismo em Análise; v. 22 n. 2 (2011); 322-3401984-48670103-5541reponame:Revista Turismo em Análiseinstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/rta/article/view/14252/16070Copyright (c) 2016 Revista Turismo em Análiseinfo:eu-repo/semantics/openAccessCoelho Neto, ErnaniUrias, Leandro2015-11-13T15:56:28Zoai:revistas.usp.br:article/14252Revistahttps://www.revistas.usp.br/rtaPUBhttps://www.revistas.usp.br/rta/oaitanalise@usp.br || bragadc@usp.br1984-48670103-5541opendoar:2015-11-13T15:56:28Revista Turismo em Análise - Universidade de São Paulo (USP)false |
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