O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Valsechi, Octavio
Data de Publicação: 1954
Outros Autores: Mitidieri, José
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
Texto Completo: https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/49001
Resumo: There is in the literature a noteworthy lack of sampling methods to be employed in the selection of papaya fruits for genetical improvement purposes. In the present experiment methods applied to melon and watermelon were extended to papaya with good results. The authors tried to correlate the solids content-as determined by a hand refractometer-with total sugars in the fruit. The correlation does exist being significant and positive. A regression equation was worked out; it permits to calculate the total sugar content provided the Brix value determined by the hand refractometer is known. The equation is as follows: a = 0.57 s where a = total amount of sugar as glucose, and s = total solids.
id USP-46_3acb1e25a73cf241cd496bc77c211ec7
oai_identifier_str oai:revistas.usp.br:article/49001
network_acronym_str USP-46
network_name_str Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
repository_id_str
spelling O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)There is in the literature a noteworthy lack of sampling methods to be employed in the selection of papaya fruits for genetical improvement purposes. In the present experiment methods applied to melon and watermelon were extended to papaya with good results. The authors tried to correlate the solids content-as determined by a hand refractometer-with total sugars in the fruit. The correlation does exist being significant and positive. A regression equation was worked out; it permits to calculate the total sugar content provided the Brix value determined by the hand refractometer is known. The equation is as follows: a = 0.57 s where a = total amount of sugar as glucose, and s = total solids.Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz1954-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/4900110.1590/S0071-12761954000100013Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; v. 11 (1954); 85-922316-89350071-1276reponame:Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queirozinstname:Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/49001/53080Valsechi, OctavioMitidieri, Joséinfo:eu-repo/semantics/openAccess2012-12-21T13:22:21Zoai:revistas.usp.br:article/49001Revistahttps://www.revistas.usp.br/aesalq/about/contactPUBhttps://www.revistas.usp.br/aesalq/oaiscientia@esalq.usp.br0071-12760071-1276opendoar:2012-12-21T13:22:21Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)false
dc.title.none.fl_str_mv O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
title O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
spellingShingle O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
Valsechi, Octavio
title_short O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
title_full O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
title_fullStr O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
title_full_unstemmed O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
title_sort O brix na determinação da riqueza em açúcares do mamão como auxiliar no melhoramento do mamoeiro (Carica papaya L.)
author Valsechi, Octavio
author_facet Valsechi, Octavio
Mitidieri, José
author_role author
author2 Mitidieri, José
author2_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Valsechi, Octavio
Mitidieri, José
description There is in the literature a noteworthy lack of sampling methods to be employed in the selection of papaya fruits for genetical improvement purposes. In the present experiment methods applied to melon and watermelon were extended to papaya with good results. The authors tried to correlate the solids content-as determined by a hand refractometer-with total sugars in the fruit. The correlation does exist being significant and positive. A regression equation was worked out; it permits to calculate the total sugar content provided the Brix value determined by the hand refractometer is known. The equation is as follows: a = 0.57 s where a = total amount of sugar as glucose, and s = total solids.
publishDate 1954
dc.date.none.fl_str_mv 1954-01-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/49001
10.1590/S0071-12761954000100013
url https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/49001
identifier_str_mv 10.1590/S0071-12761954000100013
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/aesalq/article/view/49001/53080
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
dc.source.none.fl_str_mv Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; v. 11 (1954); 85-92
2316-8935
0071-1276
reponame:Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
instname:Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)
instacron:USP
instname_str Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)
instacron_str USP
institution USP
reponame_str Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
collection Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz
repository.name.fl_str_mv Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ-USP)
repository.mail.fl_str_mv scientia@esalq.usp.br
_version_ 1797050009103892480