Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: DIONISIO, A. P.
Data de Publicação: 2020
Outros Autores: DA SILVA, M. DE F. G., CARIOCA, A. A. F., ADRIANO, L. S., ABREU, F. A. P. de, WURLITZER, N. J., PINTO, C. O., PONTES, D. F.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
Texto Completo: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1119074
https://doi.org/10.1590/fst.38218
id EMBR_6973d1c55c1d5d939504a613815206d6
oai_identifier_str oai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1119074
network_acronym_str EMBR
network_name_str Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
repository_id_str 2154
spelling Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.Endotoxemia metabólicaFrutooligossacarídeosXaropeSangueGlicoseSmallanthus sonchifoliusPrebioticsANA PAULA DIONISIO, CNPATMARIA DE FÁTIMA GOMES DA SILVA, Faculdade de Engenharia de Alimentos, Universidade Federal do Ceará – UFC, Fortaleza, CE, BrasilANTÔNIO AUGUSTO FERREIRA CARIOCA, Departamento de Nutrição, Universidade de Fortaleza – UNIFOR, Fortaleza, CE, BrasilLIA SILVEIRA ADRIANO, Departamento de Nutrição, Universidade de Fortaleza – UNIFOR, Fortaleza, CE, BrasilFERNANDO ANTONIO PINTO DE ABREU, CNPATNEDIO JAIR WURLITZER, CNPATCLAUDIA OLIVEIRA PINTO, CNPGLDORASILVIA FERREIRA PONTES, Faculdade de Engenharia de Alimentos, Universidade Federal do Ceará – UFC, Fortaleza, CE, Brasil.DIONISIO, A. P.DA SILVA, M. DE F. G.CARIOCA, A. A. F.ADRIANO, L. S.ABREU, F. A. P. deWURLITZER, N. J.PINTO, C. O.PONTES, D. F.2020-01-21T18:20:32Z2020-01-21T18:20:32Z2020-01-2020202020-01-21T18:20:32Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleFood Science and Technology, Campinas, v. 40, n. 1, p. 194-201, 2020.http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1119074https://doi.org/10.1590/fst.38218enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPA2020-01-21T18:20:39Zoai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1119074Repositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestopendoar:21542020-01-21T18:20:39falseRepositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestcg-riaa@embrapa.bropendoar:21542020-01-21T18:20:39Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
dc.title.none.fl_str_mv Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
title Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
spellingShingle Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
DIONISIO, A. P.
Endotoxemia metabólica
Frutooligossacarídeos
Xarope
Sangue
Glicose
Smallanthus sonchifolius
Prebiotics
title_short Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
title_full Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
title_fullStr Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
title_full_unstemmed Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
title_sort Effect of yacon syrup on blood lipid, glucose and metabolic endotoxemia in healthy subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot trial.
author DIONISIO, A. P.
author_facet DIONISIO, A. P.
DA SILVA, M. DE F. G.
CARIOCA, A. A. F.
ADRIANO, L. S.
ABREU, F. A. P. de
WURLITZER, N. J.
PINTO, C. O.
PONTES, D. F.
author_role author
author2 DA SILVA, M. DE F. G.
CARIOCA, A. A. F.
ADRIANO, L. S.
ABREU, F. A. P. de
WURLITZER, N. J.
PINTO, C. O.
PONTES, D. F.
author2_role author
author
author
author
author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv ANA PAULA DIONISIO, CNPAT
MARIA DE FÁTIMA GOMES DA SILVA, Faculdade de Engenharia de Alimentos, Universidade Federal do Ceará – UFC, Fortaleza, CE, Brasil
ANTÔNIO AUGUSTO FERREIRA CARIOCA, Departamento de Nutrição, Universidade de Fortaleza – UNIFOR, Fortaleza, CE, Brasil
LIA SILVEIRA ADRIANO, Departamento de Nutrição, Universidade de Fortaleza – UNIFOR, Fortaleza, CE, Brasil
FERNANDO ANTONIO PINTO DE ABREU, CNPAT
NEDIO JAIR WURLITZER, CNPAT
CLAUDIA OLIVEIRA PINTO, CNPGL
DORASILVIA FERREIRA PONTES, Faculdade de Engenharia de Alimentos, Universidade Federal do Ceará – UFC, Fortaleza, CE, Brasil.
dc.contributor.author.fl_str_mv DIONISIO, A. P.
DA SILVA, M. DE F. G.
CARIOCA, A. A. F.
ADRIANO, L. S.
ABREU, F. A. P. de
WURLITZER, N. J.
PINTO, C. O.
PONTES, D. F.
dc.subject.por.fl_str_mv Endotoxemia metabólica
Frutooligossacarídeos
Xarope
Sangue
Glicose
Smallanthus sonchifolius
Prebiotics
topic Endotoxemia metabólica
Frutooligossacarídeos
Xarope
Sangue
Glicose
Smallanthus sonchifolius
Prebiotics
publishDate 2020
dc.date.none.fl_str_mv 2020-01-21T18:20:32Z
2020-01-21T18:20:32Z
2020-01-20
2020
2020-01-21T18:20:32Z
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
info:eu-repo/semantics/article
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv Food Science and Technology, Campinas, v. 40, n. 1, p. 194-201, 2020.
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1119074
https://doi.org/10.1590/fst.38218
identifier_str_mv Food Science and Technology, Campinas, v. 40, n. 1, p. 194-201, 2020.
url http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1119074
https://doi.org/10.1590/fst.38218
dc.language.iso.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron:EMBRAPA
instname_str Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron_str EMBRAPA
institution EMBRAPA
reponame_str Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
collection Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
repository.mail.fl_str_mv cg-riaa@embrapa.br
_version_ 1794503488984580096