The public ́s understanding of information on food labels: the case of GM
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Data de Publicação: | 2009 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Digital de Biblioteconomia e Ciência da Informação |
Texto Completo: | https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rdbci/article/view/1971 |
Resumo: | Labelling constitutes an important scientific-technical information interface with the general public. It is presented the results of a study aimed at examine the reading habits of food labels by consumers, and their understanding of the information contained in them. The research was carried out via focus groups and with the application of a questionnaire. The identified scarcity of reading labels points to relevant implications in the context of the importance attributed to the labeling of genetically modified food. |
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The public ́s understanding of information on food labels: the case of GMO público e a compreensão da informação nos rótulos de alimentos: o caso dos transgênicosRotulagem de alimentosAlimentos transgênicosInformação e consumoBiblioteconomiaFood labellingPublic understanding of scientific-technical informationGM foodsInformation and consumption.Library scienceinformation sciencesLabelling constitutes an important scientific-technical information interface with the general public. It is presented the results of a study aimed at examine the reading habits of food labels by consumers, and their understanding of the information contained in them. The research was carried out via focus groups and with the application of a questionnaire. The identified scarcity of reading labels points to relevant implications in the context of the importance attributed to the labeling of genetically modified food.A rotulagem constitui uma importante interface da informação técno-científica com o público em geral. Apresentam-se resultados de um estudo cujo objetivo foi o exame dos hábitos de leitura dos rótulos dos alimentos por parte dos consumidores, e a sua compreensão das informações neles contidas. A pesquisa foi realizada por meio de grupos focais e a aplicação de um questionário. A pouca leitura de rótulos constatada aponta implicações relevantes no contexto da importância atribuída à rotulagem dos alimentos transgênicos.Universidade Estadual de Campinas2009-08-05info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionEstudo de caso com questionário, grupos focais, com análise de dados quali-quantitativosEstudo de caso com questionário, grupos focais, com análise de dados quali-quantitativosapplication/pdfhttps://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rdbci/article/view/197110.20396/rdbci.v7i1.1971RDBCI: Digital Journal of Library and Information Science; Vol. 7 No. 2 (2009): jul./dez.; 1-19RDBCI: Revista Digital de Biblioteconomia e Ciência da Informação; v. 7 n. 2 (2009): jul./dez.; 1-191678-765Xreponame:Revista Digital de Biblioteconomia e Ciência da Informaçãoinstname:Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)instacron:UNICAMPporhttps://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rdbci/article/view/1971/2092Brazil; ContemporaryBrasil; ContemporâneoCopyright (c) 2009 Ariadne Chloe Furnival, Sonia Maria Pinheirohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessFurnival, Ariadne ChloePinheiro, Sonia Maria2021-09-25T21:18:27Zoai:ojs.periodicos.sbu.unicamp.br:article/1971Revistahttps://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rdbciPUBhttps://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rdbci/oaippec@unicamp.br||gilbfe@unicamp.br|| rdbci@unicamp.br|| danif@unicamp.br1678-765X1678-765Xopendoar:2023-05-22T10:16:09.618221Revista Digital de Biblioteconomia e Ciência da Informação - Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)false |
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Labelling constitutes an important scientific-technical information interface with the general public. It is presented the results of a study aimed at examine the reading habits of food labels by consumers, and their understanding of the information contained in them. The research was carried out via focus groups and with the application of a questionnaire. The identified scarcity of reading labels points to relevant implications in the context of the importance attributed to the labeling of genetically modified food. |
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