Cervejaria Beeringá – Brewpub com processo de fermentação contínua realizada pela levedura Kveik
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Data de Publicação: | 2021 |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Repositório Digital Unicesumar |
Texto Completo: | http://rdu.unicesumar.edu.br/handle/123456789/7727 |
Resumo: | Beer is the most popular beverage in Brazil, starting its production in 1654. Between 2014 and 2018 there was a great leap in establishments that manufacture the beverage. It is a fermented beverage that demands time to be ready. One way to accelerate this process is the production through continuous fermentation using the Norwegian yeast Kveik. Continuous fermentation is defined by a feeding process with a constant flow, decreasing the dead time of the process and resulting in increased productivity. In addition, it does not require large volume tanks, thus saving space in the environment and reducing costs. The production will be done in a beerpub - factory that produces and sells its product on site. The present work presented positive results in relation to the use of this fermentation technique, reducing the production costs and increasing the yield, presenting a payback of 17.7 months. |
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Cervejaria Beeringá – Brewpub com processo de fermentação contínua realizada pela levedura KveikCervejaFermentação ContínuaLeveduraKveikPaybackVazãoCNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA QUIMICABeer is the most popular beverage in Brazil, starting its production in 1654. Between 2014 and 2018 there was a great leap in establishments that manufacture the beverage. It is a fermented beverage that demands time to be ready. One way to accelerate this process is the production through continuous fermentation using the Norwegian yeast Kveik. Continuous fermentation is defined by a feeding process with a constant flow, decreasing the dead time of the process and resulting in increased productivity. In addition, it does not require large volume tanks, thus saving space in the environment and reducing costs. The production will be done in a beerpub - factory that produces and sells its product on site. The present work presented positive results in relation to the use of this fermentation technique, reducing the production costs and increasing the yield, presenting a payback of 17.7 months.A cerveja é a bebida mais popular no Brasil, iniciando sua produção no ano de 1654. Entre 2014 a 2018 ocorreu um grande salto em estabelecimentos que fabricam a bebida. Ela é uma bebida fermentada que demanda tempo para ficar pronta. Uma maneira de acelerar esse processo é a produção por meio de fermentação contínua utilizando a levedura norueguesa Kveik. A fermentação contínua se define por um processo de alimentação com uma vazão constante, diminuindo o tempo morto do processo e resultando em aumento na produtividade. Além disso, não necessita de tanques de grandes volumes, economizando, assim, espaço no ambiente reduzindo os custos. A produção será realizada em um beerpub - fábrica que produz e comercializa seu produto no próprio local. O presente trabalho apresentou resultado positivo em relação a utilização dessa técnica de fermentação, diminuindo os custos de produção e aumentando o rendimento, apresentando um payback de 17,7 meses.UNIVERSIDADE CESUMARBrasilUNICESUMARRIBEIRO, Maycon Vinícius de SennaGONÇALVEZ, Luiz Felipe Gonzaga2021-02-17T16:35:33Z2021-02-172021-02-17T16:35:33Z2021-02-17info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleapplication/pdfGONÇALVES, Luiz Felipe Gonzaga. Cervejaria Beeringá – Brewpub com processo de fermentação contínua realizada pela levedura Kveik. 21f. 2020. Unicesumar - Universidade Cesumar: Maringá 2020.Presencialhttp://rdu.unicesumar.edu.br/handle/123456789/7727porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Digital Unicesumarinstname:Centro Universitário de Maringá (UNICESUMAR)instacron:UniCesumar2021-02-18T06:02:38Zoai:rdu.unicesumar.edu.br:123456789/7727Repositório InstitucionalPRIhttp://rdu.unicesumar.edu.br/oai/requestopendoar:2021-02-18T06:02:38Repositório Digital Unicesumar - Centro Universitário de Maringá (UNICESUMAR)false |
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