The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
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Data de Publicação: | 1974 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Saúde Pública |
Texto Completo: | https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724 |
Resumo: | There were presented the results of the nutrition survey carried out in the Region of Vale do Ribeira covering the towns of Apiaí, Ribeira and the Village of Barra do Chapéu (Apiaí) (S. Paulo, Brazil). The sample was made up of 154 families, corresponding to 939 persons. Data was gathered through the "one day-seven days" method. Analysing the data it was noticed that the recommended values where reached in Apiaí only for protein, niacin and iron, in Barra do Chapéu, for iron, niacin, and thiamin and in Ribeira, only for niacin. |
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The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil) Resultados do inquérito alimentar realizado nas cidades de Apiaí, Ribeira e Barra do Chapéu (São Paulo, Brasil) Inquérito alimentarSão Paulo (Brasil)Nutrition surveyS. PauloBrazil There were presented the results of the nutrition survey carried out in the Region of Vale do Ribeira covering the towns of Apiaí, Ribeira and the Village of Barra do Chapéu (Apiaí) (S. Paulo, Brazil). The sample was made up of 154 families, corresponding to 939 persons. Data was gathered through the "one day-seven days" method. Analysing the data it was noticed that the recommended values where reached in Apiaí only for protein, niacin and iron, in Barra do Chapéu, for iron, niacin, and thiamin and in Ribeira, only for niacin. Foram apresentados os resultados do inquérito alimentar realizado na região do Vale do Ribeira, nas cidades de Apiaí, Ribeira e Barra do Chapéu (São Paulo, Brasil), em amostra constituída por 154 famílias, totalizando 939 indivíduos. O método utilizado para o levantamento foi o de pesagem "um dia sete dias". A análise dos dados evidenciou que em Apiaí as adequações médias de proteína, ferro e niacina foram as únicas que ultrapassaram os 100% dos valores recomendados, enquanto que, na cidade de Barra do Chapéu este fato ocorreu em relação à ferro, niacina e vitamina B1. Com referência à cidade de Ribeira, apenas niacina atingiu uma adequação de 100%, sendo que os demais nutrientes apresentaram resultados inferiores. Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública1974-03-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/472410.1590/S0034-89101974000100009Revista de Saúde Pública; Vol. 8 No. 1 (1974); 75-86 Revista de Saúde Pública; Vol. 8 Núm. 1 (1974); 75-86 Revista de Saúde Pública; v. 8 n. 1 (1974); 75-86 1518-87870034-8910reponame:Revista de Saúde Públicainstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724/6254Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Públicainfo:eu-repo/semantics/openAccessMiguel, MarylandBon, Avany Maria Xavier2012-04-27T19:08:50Zoai:revistas.usp.br:article/4724Revistahttps://www.revistas.usp.br/rsp/indexONGhttps://www.revistas.usp.br/rsp/oairevsp@org.usp.br||revsp1@usp.br1518-87870034-8910opendoar:2012-04-27T19:08:50Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)false |
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