The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Miguel, Maryland
Data de Publicação: 1974
Outros Autores: Bon, Avany Maria Xavier
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista de Saúde Pública
Texto Completo: https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724
Resumo: There were presented the results of the nutrition survey carried out in the Region of Vale do Ribeira covering the towns of Apiaí, Ribeira and the Village of Barra do Chapéu (Apiaí) (S. Paulo, Brazil). The sample was made up of 154 families, corresponding to 939 persons. Data was gathered through the "one day-seven days" method. Analysing the data it was noticed that the recommended values where reached in Apiaí only for protein, niacin and iron, in Barra do Chapéu, for iron, niacin, and thiamin and in Ribeira, only for niacin.
id USP-23_79afcc17754b89f574c72d34208f2f0e
oai_identifier_str oai:revistas.usp.br:article/4724
network_acronym_str USP-23
network_name_str Revista de Saúde Pública
repository_id_str
spelling The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil) Resultados do inquérito alimentar realizado nas cidades de Apiaí, Ribeira e Barra do Chapéu (São Paulo, Brasil) Inquérito alimentarSão Paulo (Brasil)Nutrition surveyS. PauloBrazil There were presented the results of the nutrition survey carried out in the Region of Vale do Ribeira covering the towns of Apiaí, Ribeira and the Village of Barra do Chapéu (Apiaí) (S. Paulo, Brazil). The sample was made up of 154 families, corresponding to 939 persons. Data was gathered through the "one day-seven days" method. Analysing the data it was noticed that the recommended values where reached in Apiaí only for protein, niacin and iron, in Barra do Chapéu, for iron, niacin, and thiamin and in Ribeira, only for niacin. Foram apresentados os resultados do inquérito alimentar realizado na região do Vale do Ribeira, nas cidades de Apiaí, Ribeira e Barra do Chapéu (São Paulo, Brasil), em amostra constituída por 154 famílias, totalizando 939 indivíduos. O método utilizado para o levantamento foi o de pesagem "um dia sete dias". A análise dos dados evidenciou que em Apiaí as adequações médias de proteína, ferro e niacina foram as únicas que ultrapassaram os 100% dos valores recomendados, enquanto que, na cidade de Barra do Chapéu este fato ocorreu em relação à ferro, niacina e vitamina B1. Com referência à cidade de Ribeira, apenas niacina atingiu uma adequação de 100%, sendo que os demais nutrientes apresentaram resultados inferiores. Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública1974-03-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/472410.1590/S0034-89101974000100009Revista de Saúde Pública; Vol. 8 No. 1 (1974); 75-86 Revista de Saúde Pública; Vol. 8 Núm. 1 (1974); 75-86 Revista de Saúde Pública; v. 8 n. 1 (1974); 75-86 1518-87870034-8910reponame:Revista de Saúde Públicainstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724/6254Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Públicainfo:eu-repo/semantics/openAccessMiguel, MarylandBon, Avany Maria Xavier2012-04-27T19:08:50Zoai:revistas.usp.br:article/4724Revistahttps://www.revistas.usp.br/rsp/indexONGhttps://www.revistas.usp.br/rsp/oairevsp@org.usp.br||revsp1@usp.br1518-87870034-8910opendoar:2012-04-27T19:08:50Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)false
dc.title.none.fl_str_mv The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
Resultados do inquérito alimentar realizado nas cidades de Apiaí, Ribeira e Barra do Chapéu (São Paulo, Brasil)
title The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
spellingShingle The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
Miguel, Maryland
Inquérito alimentar
São Paulo (Brasil)
Nutrition survey
S. Paulo
Brazil
title_short The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
title_full The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
title_fullStr The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
title_full_unstemmed The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
title_sort The results of the nutrition survey carried out in the towns of Apiaí, Ribeira and Barra do Chapéu (S. Paulo, Brazil)
author Miguel, Maryland
author_facet Miguel, Maryland
Bon, Avany Maria Xavier
author_role author
author2 Bon, Avany Maria Xavier
author2_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Miguel, Maryland
Bon, Avany Maria Xavier
dc.subject.por.fl_str_mv Inquérito alimentar
São Paulo (Brasil)
Nutrition survey
S. Paulo
Brazil
topic Inquérito alimentar
São Paulo (Brasil)
Nutrition survey
S. Paulo
Brazil
description There were presented the results of the nutrition survey carried out in the Region of Vale do Ribeira covering the towns of Apiaí, Ribeira and the Village of Barra do Chapéu (Apiaí) (S. Paulo, Brazil). The sample was made up of 154 families, corresponding to 939 persons. Data was gathered through the "one day-seven days" method. Analysing the data it was noticed that the recommended values where reached in Apiaí only for protein, niacin and iron, in Barra do Chapéu, for iron, niacin, and thiamin and in Ribeira, only for niacin.
publishDate 1974
dc.date.none.fl_str_mv 1974-03-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724
10.1590/S0034-89101974000100009
url https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724
identifier_str_mv 10.1590/S0034-89101974000100009
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/4724/6254
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública
publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública
dc.source.none.fl_str_mv Revista de Saúde Pública; Vol. 8 No. 1 (1974); 75-86
Revista de Saúde Pública; Vol. 8 Núm. 1 (1974); 75-86
Revista de Saúde Pública; v. 8 n. 1 (1974); 75-86
1518-8787
0034-8910
reponame:Revista de Saúde Pública
instname:Universidade de São Paulo (USP)
instacron:USP
instname_str Universidade de São Paulo (USP)
instacron_str USP
institution USP
reponame_str Revista de Saúde Pública
collection Revista de Saúde Pública
repository.name.fl_str_mv Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)
repository.mail.fl_str_mv revsp@org.usp.br||revsp1@usp.br
_version_ 1800221768445591552