Plano de negócios natour food truck
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Data de Publicação: | 2018 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório do Centro Universitário Braz Cubas |
Texto Completo: | https://repositorio.cruzeirodosul.edu.br/handle/123456789/1097 |
Resumo: | As a result of new technologies and cultural transformations, the eating habits of urban life had to readjust according to the variables that are inserted, such as time, financial resources, mental and physical health, work, among others. Faced with this scenario, companies in the food segment have identified new alternatives adapted to urban conditions. The concern with the quality of health has intensified in recent years, making consumers more aware of the care of production, distribution, preparation and consumption. Food Trucks appear, in this medium, as a new proposal for modern and street food, with a focus on practicality. And with the important mission of bringing the combination of flavor and healthy food to people's fast-paced daily lives, Food Trucks Fitness are considered the new trend in Brazil, starting in 2014 according to SEBRAE data. Thus, Natour emerged with the aim of offering a balanced and tasty meal to the public in Brasília. Offering a combination of new dishes at an affordable price. However, this Business Plan aims to verify the economic and financial viability for the implementation of a Food Truck with a focus on healthy and quality food in the target market of Brasília. |
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Plano de negócios natour food truckAdministração6.02.00.00-6 AdministraçãoAs a result of new technologies and cultural transformations, the eating habits of urban life had to readjust according to the variables that are inserted, such as time, financial resources, mental and physical health, work, among others. Faced with this scenario, companies in the food segment have identified new alternatives adapted to urban conditions. The concern with the quality of health has intensified in recent years, making consumers more aware of the care of production, distribution, preparation and consumption. Food Trucks appear, in this medium, as a new proposal for modern and street food, with a focus on practicality. And with the important mission of bringing the combination of flavor and healthy food to people's fast-paced daily lives, Food Trucks Fitness are considered the new trend in Brazil, starting in 2014 according to SEBRAE data. Thus, Natour emerged with the aim of offering a balanced and tasty meal to the public in Brasília. Offering a combination of new dishes at an affordable price. However, this Business Plan aims to verify the economic and financial viability for the implementation of a Food Truck with a focus on healthy and quality food in the target market of Brasília.Em decorrência de novas tecnologias e transformações culturais, os hábitos alimentares da vida urbana precisaram se readequar segundo as variáveis que estão inseridas, como tempo, recursos financeiros, saúde mental e física, trabalho, dentre outras. Diante deste cenário, as empresas do segmento alimentício identificaram novas alternativas adaptadas às condições urbanas. A preocupação com a qualidade da saúde se intensificou nos últimos anos, tornando os consumidores mais atentos quanto aos cuidados da produção, distribuição, preparo e o consumo. Os Food Trucks surgem, neste meio, como uma nova proposta de alimentação moderna e de rua, com foco na praticidade. E com a importante missão de levar a combinação de sabor e alimentação saudável ao cotidiano acelerado das pessoas, os Food Trucks Fitness são considerados a nova tendência no Brasil, a partir de 2014 conforme dados do SEBRAE. Assim, o Natour surgiu com o intuito de oferecer uma alimentação balanceada e saborosa ao público de Brasília. Oferecendo uma combinação de novos pratos a um preço acessível. Contudo, o presente Plano de Negócios visa verificar da viabilidade econômico-financeira para a implantação de um Food Truck com foco em alimentação saudável e de qualidade no mercado alvo de Brasília.Centro de Ensino Unificado do Distrito FederalBrasilCoordenação do Curso de AdministraçãoUDFZanzoni, Luciano Souza3908137379342425http://lattes.cnpq.br/3908137379342425Oliveira, Flávia AlvesCosta, Roberto Tormim Ramos DaSousa, Tiago Oliveira DeAnselmo, Zayne Cristiane De Melo2020-11-16T14:42:00Z2020-11-162020-11-16T14:42:00Z2018info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisapplication/pdfhttps://repositorio.cruzeirodosul.edu.br/handle/123456789/1097porASSAF NETO, Alexandre. SILVA, Cezar Augusto Tibúrcio. Administração do capital de giro. 4. ed. São Paulo: Atlas, 2012. ASSAF NETO, Alexandre; LIMA, Fabiano Guasti. Curso de administração financeira. São Paulo: Atlas, 2011. ASSAF NETO, A. Finanças corporativas e valor. São Paulo: Atlas, 2004. BRUNI, Adriano Leal. Avaliação de Investimento. São Paulo, Atlas, 2008. BRIGHAM, Eugene F.; GAPENSKI, Luis C.; EHRHARDT, Michael C. Administração Financeira: teoria e prática. 1 ed. São Paulo: Atlas, 2001. CHIAVENATO, I., Gestão de Pessoas, Segunda Edição, totalmente revista e atualizada. 9.ed. Rio de Janeiro: Elsevier, 2005. COSTA, E. A., Gestão estratégica: Da empresa que temos para a empresa que queremos. 2. Ed. São Paulo: Saraiva, 2007. 424p CAUSSI. Mercado de Food Truck Sob uma Perspectiva de Inovação e Empreendedorismo. Rio Grande do Sul, 2013. FERREIRA, José Ângelo. Custos industriais: uma ênfase gerencial. São Paulo: STS, 2007. GITMAN, Lawrence J. Princípios da administração financeira. São Paulo: Pearson, 2010. GITMAN, Lawrence J. Princípios de Administração de Financeira. 7ª Edição. São Paulo: Editora Harbra, 2002. HOJI, Masakazu. Administração financeira e orçamentária: matemática financeira aplicada, estratégias financeiras, orçamento empresarial. 10. ed. São Paulo: Atlas, 2012. KOTLER, Philip. Administração de Marketing, 10ª Ed. São Paulo: Prentice Hall, 2000. LOPES, Ellen Almeida. Guia para elaboração dos procedimentos operacionais padronizados. São Paulo: Varela. ISBN 85-85519-77-0. 2004. MAXIMIANO, Antônio César Amaru. Administração para empreendedores: fundamentos da criação e da gestão de novos negócios, --2. ed.-- São Paulo: Pearson Prentice Hall, 2011. MEGAMATTE.Gostoso por Natureza. Rio de Janeiro, 2016. OLIVEIRA, Djalma de Pinho Rebouças de. Planejamento estratégico: conceitos, metodologias e práticas. 22 ed. São Paulo: Atlas, 2006. OLIVEIRA, Djalma de P. R. Planejamento Estratégico: Conceitos, Metodologias e Práticas. São Paulo: Atlas, 2004. PÚBLIO, M. A. Como planejar e executar uma campanha de propaganda. São Paulo: Ed. Atlas, 2008. ROSA, Cláudio Afrânio. Manual como elaborar um plano de negócio. Brasília: SEBRAE, 2007. SEBRAE. Como Elaborar um Plano de Negócios. Disponível em: http://www.sebrae.com.br/sites/PortalSebrae/artigos/como-elaborar-um-plano-de-negocio,37d2438af1c92410VgnVCM100000b272010aRCRD. Acesso em: 10 mai.2018. TOLEDO.Fast-Food Saudável é Nova Tendência.Disponível em: http://www.sp.abrasel.com.br/noticias/152-fast-food-saudavel-e-nova-tendencia-. Acesso em: 09 set.2018.info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório do Centro Universitário Braz Cubasinstname:Centro Universitário Braz Cubas (CUB)instacron:CUB2021-02-01T18:46:17Zoai:repositorio.cruzeirodosul.edu.br:123456789/1097Repositório InstitucionalPUBhttps://repositorio.brazcubas.edu.br/oai/requestbibli@brazcubas.edu.bropendoar:2021-02-01T18:46:17Repositório do Centro Universitário Braz Cubas - Centro Universitário Braz Cubas (CUB)false |
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