Otimização da hidrólise da caseína para elevar o teor de pequenos peptídeos: emprego da pepsina
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Data de Publicação: | 2003 |
Outros Autores: | , , , , |
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Título da fonte: | Repositório Institucional da UFLA |
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Resumo: | With the aim of producing casein hydrolysates for dietary use, the optimization of the hydrolysis conditions, using pepsin, for increasing di- and tripeptide contents was studied. The hydrolysates were fractionated by size-exclusion HPLC and the rapid Correct Fraction Area method was used for quantifying the peptides. The results showed that in order to have the best peptide profile for special diets, certain parameters, such as pH, enzyme:substrate ratio and temperature need to be fixed. Also, the production costs must be taken into account. |
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Otimização da hidrólise da caseína para elevar o teor de pequenos peptídeos: emprego da pepsinaOptimization of casein hydrolysis to increase small peptide contents: use of pepsinSuplemento dietéticoHidrólise enzimáticaCaseínaPeptídeosPepsinaDietary supplementEnzymatic hydrolysisCaseinPeptidesPepsinWith the aim of producing casein hydrolysates for dietary use, the optimization of the hydrolysis conditions, using pepsin, for increasing di- and tripeptide contents was studied. The hydrolysates were fractionated by size-exclusion HPLC and the rapid Correct Fraction Area method was used for quantifying the peptides. The results showed that in order to have the best peptide profile for special diets, certain parameters, such as pH, enzyme:substrate ratio and temperature need to be fixed. Also, the production costs must be taken into account.Visando à produção de hidrolisados de caseína para uso como suplemento dietético, estudou-se a otimização das condições hidrolíticas, empregando-se a pepsina para elevar os teores de di e tripeptídeos. Os hidrolisados foram fracionados pela CLAE de exclusão molecular, seguida da quantificação dos peptídeos nas frações cromatográficas pelo método rápido da Área Corrigida da Fração. Pelos resultados obtidos, infere-se que a obtenção do melhor perfil peptídico, para uso em dietas especiais, depende da definição de alguns parâmetros, tais como, pH, relação enzima:susbtrato e temperatura. Além disso, o custo envolvido na preparação deve ser considerado.Editora da Universidade Federal de Lavras2003-06-012015-04-30T13:32:43Z2015-04-30T13:32:43Z2015-04-30info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articletext/htmlhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542003000300018CARREIRA, R. L. et al. Otimização da hidrólise da caseína para elevar o teor de pequenos peptídeos: emprego da pepsina. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 27, n. 3, p. 625-634, maio/jun. 2003.http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/5718Ciência e Agrotecnologia v.27 n.3 2003reponame:Repositório Institucional da UFLAinstname:Universidade Federal de Lavras (UFLA)instacron:UFLACarreira, Raquel LinharesSilva, Viviane Dias MedeirosMorais, Harriman AleyMotta, Silvana daJunqueira, Roberto GonçalvesSilvestre, Marialice Pinto Coelhoporinfo:eu-repo/semantics/openAccess2016-07-29T13:02:17Zoai:localhost:1/5718Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.ufla.br/oai/requestnivaldo@ufla.br || repositorio.biblioteca@ufla.bropendoar:2016-07-29T13:02:17Repositório Institucional da UFLA - Universidade Federal de Lavras (UFLA)false |
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With the aim of producing casein hydrolysates for dietary use, the optimization of the hydrolysis conditions, using pepsin, for increasing di- and tripeptide contents was studied. The hydrolysates were fractionated by size-exclusion HPLC and the rapid Correct Fraction Area method was used for quantifying the peptides. The results showed that in order to have the best peptide profile for special diets, certain parameters, such as pH, enzyme:substrate ratio and temperature need to be fixed. Also, the production costs must be taken into account. |
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