Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1994 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | spa |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UNESP |
Texto Completo: | http://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/issue/view/69 http://hdl.handle.net/11449/36639 |
Resumo: | This research was designed to study the effect of addition of 5, 10 e 15% of textured soy protein (TSP) on sensorial, chemical, and physical-chemical parameters of chicken loaf with ground meat. The sensorial properties were not affected by textured soy protein. The addition of textured soy protein in preparing chicken loaf increased the water absorption and holding capacity, and decreased the moisture and ether extract content, but did not increase the final product yield. |
id |
UNSP_3f4fc2fb5256d530dba246c1d470d5c5 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.unesp.br:11449/36639 |
network_acronym_str |
UNSP |
network_name_str |
Repositório Institucional da UNESP |
repository_id_str |
2946 |
spelling |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frangoUse of textured soy protein in chicken loavesBROILER MEALLABORATORY SCALECHEMICAL ANALYSISSENSORY ANALYSISThis research was designed to study the effect of addition of 5, 10 e 15% of textured soy protein (TSP) on sensorial, chemical, and physical-chemical parameters of chicken loaf with ground meat. The sensorial properties were not affected by textured soy protein. The addition of textured soy protein in preparing chicken loaf increased the water absorption and holding capacity, and decreased the moisture and ether extract content, but did not increase the final product yield.UNIV ESTADUAL PAULISTA JULIO MESQUITA FILHO,FCA,DEPT TECNOL PROD AGROPEC,CAMPUS BOTUCATU,BR-18603970 BOTUCATU,SP,BRAZILUNIV ESTADUAL PAULISTA JULIO MESQUITA FILHO,FCA,DEPT TECNOL PROD AGROPEC,CAMPUS BOTUCATU,BR-18603970 BOTUCATU,SP,BRAZILEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)Universidade Estadual Paulista (Unesp)Roca, R. D.Serrano, A. D.Bonassi, I. A.2014-05-20T15:26:28Z2014-05-20T15:26:28Z1994-11-01info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article1763-1768http://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/issue/view/69Pesquisa Agropecuaria Brasileira. Brasilia: Empresa Brasil Pesq Agropec, v. 29, n. 11, p. 1763-1768, 1994.0100-204Xhttp://hdl.handle.net/11449/36639WOS:A1994QK09900015Web of Sciencereponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPspaPesquisa Agropecuária Brasileira0.546info:eu-repo/semantics/openAccess2024-04-30T13:33:34Zoai:repositorio.unesp.br:11449/36639Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-04-30T13:33:34Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango Use of textured soy protein in chicken loaves |
title |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango |
spellingShingle |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango Roca, R. D. BROILER MEAL LABORATORY SCALE CHEMICAL ANALYSIS SENSORY ANALYSIS |
title_short |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango |
title_full |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango |
title_fullStr |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango |
title_full_unstemmed |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango |
title_sort |
Influência da utilização da proteína texturizada de soja nas características sensoriais, químicas e funcionais e de processamento do fiambre de frango |
author |
Roca, R. D. |
author_facet |
Roca, R. D. Serrano, A. D. Bonassi, I. A. |
author_role |
author |
author2 |
Serrano, A. D. Bonassi, I. A. |
author2_role |
author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Universidade Estadual Paulista (Unesp) |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Roca, R. D. Serrano, A. D. Bonassi, I. A. |
dc.subject.por.fl_str_mv |
BROILER MEAL LABORATORY SCALE CHEMICAL ANALYSIS SENSORY ANALYSIS |
topic |
BROILER MEAL LABORATORY SCALE CHEMICAL ANALYSIS SENSORY ANALYSIS |
description |
This research was designed to study the effect of addition of 5, 10 e 15% of textured soy protein (TSP) on sensorial, chemical, and physical-chemical parameters of chicken loaf with ground meat. The sensorial properties were not affected by textured soy protein. The addition of textured soy protein in preparing chicken loaf increased the water absorption and holding capacity, and decreased the moisture and ether extract content, but did not increase the final product yield. |
publishDate |
1994 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1994-11-01 2014-05-20T15:26:28Z 2014-05-20T15:26:28Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/issue/view/69 Pesquisa Agropecuaria Brasileira. Brasilia: Empresa Brasil Pesq Agropec, v. 29, n. 11, p. 1763-1768, 1994. 0100-204X http://hdl.handle.net/11449/36639 WOS:A1994QK09900015 |
url |
http://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/issue/view/69 http://hdl.handle.net/11449/36639 |
identifier_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira. Brasilia: Empresa Brasil Pesq Agropec, v. 29, n. 11, p. 1763-1768, 1994. 0100-204X WOS:A1994QK09900015 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
spa |
language |
spa |
dc.relation.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuária Brasileira 0.546 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
1763-1768 |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA) |
publisher.none.fl_str_mv |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA) |
dc.source.none.fl_str_mv |
Web of Science reponame:Repositório Institucional da UNESP instname:Universidade Estadual Paulista (UNESP) instacron:UNESP |
instname_str |
Universidade Estadual Paulista (UNESP) |
instacron_str |
UNESP |
institution |
UNESP |
reponame_str |
Repositório Institucional da UNESP |
collection |
Repositório Institucional da UNESP |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP) |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1803047273706291200 |